Заробітчанин з України Володимир Остроушко розповів про свій досвід життя і роботи в Польщі. На шляху до переїзду було чимало перепон та негараздів якими він поділився зі земляками.
Читайте Знай в Google News!
Про це повідомляє інформаційний портал Хвиля.

"Фактично ти їдеш на порожнє місце: нікого не знаєш, немає роботи, практично нічого не знаєш про те місце, де будеш жити. У тебе тільки один компенсатор: готівка. Чим більше у тебе готівки - тим більше у тебе запас часу і легше почати на новому місці. Але, як би ти не старався, ніщо не може тебе вберегти від морального тиску: коли ти розумом розумієш, що все йде за планом, а нічого не можеш вдіяти з нервами", - говорить чоловік.

Заробітчани, фото - RegioNews
Заробітчани, фото - RegioNews
Ілюстративне фото

Українець розповів, що при переїзді іншу країну обов'язково повинен бути план дій. Його ключові пункти плану включали:
– бусик залишається до 20-х чисел грудня (крайній термін зеленої карти), поки не закриємо всі потреби в перевезеннях;
– купуємо недорогу машину;
– дружина йде на роботу до тих пір, поки я не почну нормально заробляти
Чоловік зізнався, що великою несподіванкою для нього стали вакансії про роботу. Виявилося, що більшість з них не правдиві. І навантаження яке пропонували роботодавці витримати було б дуже важко.

"Більшість вакансій розраховані на заробітчан за системою «убийся за 3 місяці». Тобто мінімалка, 12 годин робочий день, робота з одним вихідним. Більшість агентів просто “губилися”, коли дізнавалися, що є карта поляка (потім ми дізналися, що по Карті поляка умови роботи повинні бути як у поляків)", - говорить він.

Чоловік розповів, що після цього підписався на купу груп у Фейсбуку, такі як «наші в Катовіцах», «Робота в Катовіцах». За його словами, на 90% інформація там-спам. Тому йому довелося пройти нелегкий шлях аби знайти роботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українського заробітчанина побили до смерті співробітники аеропорту і видали за нещасний випадок.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, молодий українець помер на заробітках, ні грошей ні надії.

Також Знай.uа писав, що у Польщі заробітчанин помер після затримання поліцейськими.