Останні дні майже на всій території України спостерігається ожеледиця. У цей час небезпечно пересуватися вулицею, адже можна послизнутися та впасти.

Читайте Знай в Google News!
Щорічно Міністерством охорони здоров'я реєструється сумна статистика травмувань, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали на льоду, зазначає пресслужба ДСНС.

погода в Україні, фото unian
погода в Україні, фото unian

Щоб уберегтися від ожеледиці можна змайструвати на підошви та каблуки вашого взуття "льодоступи". Для цього потрібно прикріпити на каблук перед виходом шматок поролону (за розмірами каблука) або лейкопластиру. Також можна натерти підошву взуття наждачним папером, або ж прикріпити його на підошву.
Також можна намазати підошву клеєм "Момент" та поставити його на пісок, після цього можна сміливо виходьте на вулицю. Варто пам'ятати, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без великих каблуків.

Погода в Україні, кадр з відео
Погода в Україні, кадр з відео

Як можна зменшити ризик травм в ожеледицю:
- Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті торбами. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку слизоти, тому виходьте із будинку не поспішаючи.
- При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
- Падайте в ожеледицю з мінімальним збитком для свого здоров'я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння стисніться, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться.
- Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів.
- Обходьте металеві кришки люків.
- Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги.
- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю.
- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані.
- Якщо ви впали й через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини - терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
- Тримайтеся трохи далі від будинків - ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже велику небезпеку являють собою бурульки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
Нагадаємо, що "підкорювачка Андріївського узвозу" в ожеледь стала зіркою, поки її мама плакала. Марія Моїсеєнко виявилася гімнасткою і знала, як правильно падати

Як повідомляв "Знай.ua", через негоду в Україні знеструмлені десятки населених пунктів і закриті дороги - ДСНС б'є на сполох

Знай.ua писав, травмпункти переповнені постраждалими: лікарі радять, як ходити, щоб уникнути травм