У Львові провели соціальний експеримент, під час якого актори інсценували сцени побутового насильства. Про це розповіли у Львівській міськраді.

Як зазначається, ініціатива працівників Львівського міського центру соціальних служб «Між нами» та акторів Народного театру сатири «Під мостом» полягала в тому, щоб перевірити, скільки людей готові втрутитися, якщо стануть свідками насилля над людиною.

Актори, що зображали пару, на вулицях робили вигляд, що сваряться та б’ються між собою. Відреагували на насильство лише 2% перехожих. На сварку реагували ще рідше – лише піввідсотка перехожих.

Найчастіше люди, які не вступилися за жертву конфлікту, аргументували це тим, що «Це мене не стосується», «Я не маю часу на це», «Я поспішаю».

Дехто казав, що одразу зрозумів, що перед ним – актори. Інші пояснювали, що з ними дитина, а хтось просто чекав, щоб відреагував хтось інший.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

«Зреагуєш, потім на тебе ж заяву напишуть», «В нас звикли, що моя хата скраю, а коли стається біда, то ті ж самі люди найбільше кричать: «Як можна було таке допустити?», «Треба завжди реагувати, коли бачиш такі ситуації, не важливо, чи поспішаєш, чи з дитиною, просто підійти і запитати, чи потрібна допомога. Не так важко, а це врятувати чиєсь життя», - коментують львів’яни.

«Не перестаю дивуватись таким соціальним акціям. Хто що від того виграв? Що змінилося? Кого це змінило? І хтось же на це гроші викидає... Краще б віддали їх на системне виховання молоді», «Отак і живемо! В всьому в нас винна влада, а людські якості самі в собі знищуємо!», - додають інші.

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України.

Також "Знай.ua" писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу