У Львові 18-річний хлопець запатентував унікальний мультифункціональний пристрій для незрячих. Прилад дає можливість визначати кольори та попереджувати про перешкоди поблизу.

Читайте Знай в Google News!

Юнак розпочав роботу над пристроєм ще два роки тому. Проєкт є соціальним та має на меті допомогти незрячим. Цей мультифункціональний пристрій для незрячих виконує три функції: визначення кольору, вимірювання рівня освітленості, а також розпізнавати перешкоди поблизу, передає "Львівський портал".

Фото: Львівський портал

«Я вже давно займаюся різними проєктами, більшість з них були комерційного напрямку. І я захотів створити проєкт, який би був соціальним і міг допомогти людям. У мене поганий зір і одного дня задумався, що я б зі своїми знаннями в електроніці та програмуванні допомогти незрячим людям чи людям з серйозними порушеннями зору. Зустрівся з Оксаною Потимко, яка є головою організації незрячих України, та почав з нею консультуватися стосовного того, які функції потрібні. І так крок за кроком дійшов до створення такого приладу», – розповідає Дмитро Лопушанський.

Пристрій молодого львів'янина вже проходив декілька тестувань, проте досі ще триває його удосконалення. Зараз винахідник активно працює над фінальною моделлю. А нещодавно хлопець отримав патент на мультифункціональний пристрій для незрячих.

«З патентуванням мені допомагала команда з Малої академії наук України. Відповідно я готував декілька документів: реферат, креслення. Після цього ми надсилали документи у відділ «Укрпатенту». Далі ці документи проходили експертизу. Проте з першого разу не вдалося все успішно зробити. Довелося дещо переробляти і знову надсилати документи», – додає хлопець.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше юний закарпатець перетворює опале листя на папір, і це тільки початок :" на черзі-посуд"

Як повідомляє портал Знай.ua школяр з Тернопільщини прославився на конкурсі юних винахідників, таке б не придумав навіть Маск

Також Знай.ua писав, що вундеркінд з Дніпра вразив світ унікальним винаходом - "наступає на п'яти Ілону Маску"