Відомий український педіатр Євген Комаровський запропонував час до Нового року в очікуванні свята зробити цікавим і корисним. Для цього знадобитися заздалегідь приготувати за 10 днів до Нового року 10 мішечків або конвертів.

Читайте Знай в Google News!

"На кожному конверті - число відкриття. А всередині-завдання на кожен день або приємний невеликий сюрприз для дитини. З таким календарем переживати холоду стане трішки тепліше!",- стверджує Комаровський.

Комаровський навів у приклад кілька захоплюючих занять, які можна зробити разом з дітьми:

  • Спекти пиріг і за чаєм при свічках поділитися найяскравішими спогадами про рік, що минає.
  • Подивитися всією сім'єю мультфільм" Різдвяна історія "і перечитати прекрасну книгу Діккенса по якій він був знятий - "Різдвяна пісня в прозі".
  • Вирізати сніжинки і наклеїти на скло.
  • Всією сім'єю прочитати розповідь Сутєєва" ялинка", а з дітьми старшого віку - "Снігуронька" Кіра Буличова.
  • Розшукати саму новорічну картину і поставити її заставкою на планшет або телефон (підказка: шукайте, наприклад, у Нормана Роквелла або Зінаїди Серебрякової).
  • Приготуйте страву ваших улюблених героїв! Наприклад, дізнайтеся, що за загадковий фруктовий суп любить Фрекен Снорк. А заодно і перечитайте чарівну казку" Мумі-троль і комета " Туве Янссон.
  • Нарядити ялинку прямо у дворі і сфотографуватися на пам'ять.

За словами Комаровського такий календар може бути і в навчальних цілях, адже допомагає дітям відчути хід часу і навчитися розуміти його.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський показав мамину правду життя, важко втриматися від сміху, це знайоме всім "дітним".

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський розвінчав міфи про засоби для підвищення імунітету.

Також Знай.uа писав, що Комаровський розповів ефективний спосіб боротьби з коронавірусом.