37-річна дружина львівського священника з УКУ Петра Терлецького Катерина, в якої через Covid-19 уражені легені на понад 90%, та їх новонароджена дівчинка Даринка, перебувають у вкрай критичному стані.
Читайте Знай в Google News!
Про це повідомила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої допомоги Наталія Матолінець, передає Твоє місто.

Коронавірус, скріншот з youtube
Коронавірус, скріншот з youtube

Медики розповіли, що на коронавірус львів'янка захворіла ще 14 листопада. Тиждень вона лікувалася вдома, а коли стан погіршився – її госпіталізували. Спочатку вона лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова., а згодом її перевели у лікарню швидкої допомоги.

«У суботу стан жінки, для якої це шоста вагітність, ускладнився, почали наростати ознаки дихальної недостатності. Через ризики для життя, тотальне ураження легень, яке показала комп’ютерна томографія, а ще тяжкий респіраторний дистрес легень, тромболія легень та самі показники крові, які свідчили про нестачу кисню, лікарі прийняли рішення зробити кесарів розтин. На 27 тижні вагітності її прокесерили. Стан критичний в обох, лікарі борються за їх життя», – каже Наталія Матолінець.

Лікарні при коронавірусі, скріншот: Youtube
Лікарні при коронавірусі, скріншот: Youtube

Дівчинка народилася вагою всього 1 230 грам. Жінку реанімобілем перевели в реанімацію львівської обласної лікарні. У Катерини Терлецької КТ показало, що легені уражені на більш як 90%. Зараз вона передуває на штучній вентиляції легень.
Як зазначив чоловік Катерини та батько Даринки – о. Петро Терлецький, наразі ніякої фінансової допомоги їхня родина не потребує.

«Біжу від однієї лікарні, де дитина, до іншої, де лежить дружина. Їхній стан оцінити не можу. Для допомоги підключилися багато друзів волонтерів, медиків. Нічого зараз нам не потрібно. Чекаємо», – каже о. Петро Терлецький.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила
Показати ще

Нагадаємо, Степанов розповів про швидкість поширення коронавірусу в Україні.

Як повідомляв Знай.ua, втрата нюху при covid-19, Як відрізнити нову хворобу від ГРВІ.

Також Знай.ua писав, Степанов підписав документи на отримання вакцини від covid-19.