За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно у світі відбувається близько 50 млн абортів, що становить приблизно 125 тис абортів на день. За даними Міністерства охорони здоров’я, у 2019 році в Україні зареєстрували 74 606 абортів, з яких 727 переривань вагітності зробили неповнолітнім особам.

Читайте Знай в Google News!

Наша героїня 36-річна Лідія працює на улюбленій роботі, живе в достатку та разом з чоловіком виховує 5-річну доньку. Але одного разу їй довелося зробити складний вибір та перервати вагітність.

"Я завагітніла, коли мені було дев’ятнадцять років. Тоді я була вже заміжня, але зовсім не готова до дітей. Я прагнула закінчити навчання та побудувати успішну кар’єру. Також тоді ми жили в домі батьків чоловіка та мали на меті придбати власну квартиру. Вільного часу було обмаль, оскільки ми вчились й паралельно працювали. Скажу відверто, коли я дізналась про вагітність, то не стрибала від щастя й не була вдячна Всесвіту. Ця новина мене, легко кажучи, приголомшила й ввела в ступор. Проте, можу нарікати тільки на нас з чоловіком, бо тоді не думали про контрацепцію, а сподівались на ефективність методу перерваного статевого акту", - згадує жінка

Ліда виросла без батька, тому не хотіла аби її дитина на собі відчула все те, що й вона. Жінка була переконана, що на той час для них з чоловіком вагітність була невчасною. Тому зваживши всі «за» та «проти» й розставивши пріоритети, вони з чоловіком вирішили перервати небажану вагітність.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Медики, зображення ілюстративне, кадр з репортажу радіолокації: YouTube
Медики, зображення ілюстративне, кадр з репортажу радіолокації: YouTube

Жінка зізнається, що на той момент їхнє матеріальне становище було не надто хорошим, їм ледь вистачало на самих себе. Тоді вони не могли дати все своїй дитині, що вони хотіли.

" Не вважаю, аборт чимось хорошим й не закликаю до таких дій інших жінок. Зрозумійте тільки одне: обмежувати й засуджувати чуже рішення не ставати матір’ю – неправильно, адже кожен має право на вибір. Аборт – це боляче, а в нас ще й заведено добивати лежачого", - говорить жінка.

Ліда розповіла про свій намір лише мамі та старшій сестрі. Мама підтримала її вибір, а сестра сприйняла таке рішення не надто схвально. У неї вже був син, тому їй не сподобалося таке рішення. Спочатку сестра намагалася відмовити українку, проте вона була твердо налаштована.

"Оскільки перед операцією я перевірила стан свого здоров’я, то фізичних наслідків, окрім кількаденної кровотечі й болю в животі, не було, а ось на психологічний аспект здоров’я аборт вплинув. Не можу пояснити чому, адже той відрізок часу, відколи я дізналась, що вагітна і до того часу, коли перервала вагітність, я непохитно стояла на своєму й не можу сказати, що шкодувала про свій вибір. Проте аборт став стресом для моєї психіки. Я відходила від нього декілька місяців: часто плакала, замикалась у собі й зривалась на близьких", - говорить вона.

Зараз всі переживання вже позаду. Ліда виховує чудову доньку та впевнена, що тоді зробила все правильно.

"Зараз, коли ми згадуємо про той період у нашому житті, то переконуємось, що прийняли правильне рішення. Ми пережили цей момент разом, йдучи пліч-о-пліч. На перший погляд, наш вибір може здатись егоїстичним, проте ми хотіли подарувати цьому світу нову людинку тільки тоді, коли морально будемо готові до цього й зможемо дати їй все необхідне", - підсумувала вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський заявив, що не влада повинна розповідати про карантин вихідного дня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Супрун пояснила, чому не можна видавлювати прищі та гризти нігті.

Також портал Знай.uа писав, що українка розповіла про справжній стан лікарень у містах.