Війна на Донбасі триває все не один рік. За цей час країна-агресор забрала життя тисяч українців. Серед загилив героїв і мужні чоловіки, й тендітні жінки.

Читайте Знай в Google News!


Пропонуємо згадати історію Тараса Прончук з позивним "Людоїд". Він був один із наймолодших, хто пішов із життя внаслідок конфлікту на Донбасі. Хлопець загинув під час виконання бойового завдання від кулі ворожого снайпера в лютому 2017 року, коли терористи обстріляли український опорний пункт поблизу Водяного. А вже у серпні юному вояці мало б виповнитися 20 років.

Фото: Мemory. ua

На Донбасі Герой служив на посаді кулеметника батальйону морської піхоти та мав звання старшого матроса ВМС. На війну він пішов, як тільки став повнолітнім, хоча мав можливість цього не робити. На фронті Тарас був наймолодшим серед своїх побратимів, але вік не завадив йому врятувати життя не одного пораненого воїна.
"Не має значення те, що я – молодий. Я хочу, щоб мої діти жили у вільній країні з мирним небом. Якщо моя доля – тут полягти, отже, так і буде, якщо ні – я повернусь, і ми будемо жити разом у країні, де немає війни", - написав він у останньому листі своїй дівчині.
Тарас ріс старшим сином у сім'ї, відтак увесь тягар відповідальності ліг на його плечі. Рідні та близькі згадують, що він був дуже напористим, заповзятливим хлопцем, сильним характером. У воїна залишилися мати, три брати та кохана дівчина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що луганського студента призвали в російську армію

Як повідомляв портал "Знай.uа", герой ЗСУ з позивним "Сидір": в ООС показали, як тилові потрапляють на фронт

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, як вагітна українка із серцем воїна загинула на Донбасі і надихнула мільйони: "Була на сьомому місяці..."