Війна на Донбасі триває все не один рік. За цей час країна-агресор забрала життя тисяч українців. Серед загилив героїв і мужні чоловіки, й тендітні жінки.

Читайте Знай в Google News!

Пропонуємо згадати історію Анастасії Горбачової, з позивним "Лиса", яка поклала своє життя за Україну.
Анастасія Горбачова загинула у серпні 2015 року внаслідок бойового поранення під Маріуполем. У цей час Настя перебувала на 7-му місяці вагітності. На фронті вона служила розвідницею та була стрільцем-парамедиком. В юності дівчина займалася біатлоном і мала непогані стрілецькі навички, тому мріяла стати снайпером.

Анастасія Горбачова загинула у серпні 2015 року

"Лиса" запам'яталася своєю неабиякою витривалістю (з вантажем у 25-30 кілограмів могла спокійно пройти десятки кілометрів) і сміливістю (не раз ходила ворожими мінними полями, немов небезпека там взагалі не існує, не дбала і про власне здоров'я та говорила, що помре молодою та це її не засмучує).
Варто зазначити, що Анастасія брала активну участь у Революції Гідності, а після початку війни поїхала на Донбас, хоча і мала вроджену хворобу серця. Тут вона пережила дві контузії: першу – поблизу Водяного, коли терористи накрили "Градами", а другу – під Донецьким аеропортом, коли внаслідок ворожої атаки вибухом їй поламало ребра. "Лису" легко можна було впізнати серед українських воїнів, оскільки постійно ззаду на касці носила рудий лисячий хвіст.
Життя Насті було дуже важким. Народилася вона у багатодітній родині, її батько помер дуже рано. Крім того, мати від безвиході та через складне матеріальне становище була змушена віддати усіх дітей до інтернату, а провідувала їх лише на вихідних.
Вже на фронті Анастасія зустріла своє справжнє кохання і створила сім'ю та чекала на дитину, але її життя обірвалося.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що луганського студента призвали в російську армію

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", герой ЗСУ з позивним "Сидір": в ООС показали, як тилові потрапляють на фронт

Також, "Знай.uа" писав, як актор Євген Олійник став козаком-берсеркером