Пісні у виконанні Назарія Яремчука облетіли світ. Завдяки йому такі українські пісні як “Червона рута”, “Водограй”, “Смерекова хата”, “Стожари”, “Гай, зелений гай”, “Я піду в далекі гори” стали всесвітньо відомими.
Наразій був четвертою дитиною у співочій родині. Батько співав у церковному хорі, мати – грала у Вижницькому народному театрі й мала гарний голос. Був солістом вокально-інструментального ансамблю “Смерічка” Чернівецької філармонії.

Скріншот

Визнання і популярність Яремчуку принесли пісні “Червона рута” і “Водограй” Володимира Івасюка. За виконання цих пісень ансамбль “Смерічка” та його солісти Яремчук і Зінкевич були ушановані звання лауреатів Всесоюзного конкурсу “Алло, ми шукаємо таланти”, а також “Пісня року-71/72”.
Його обожнювала вся країна, а особливо львівська публіка. А коли Назарій востаннє виступав у серці Галчини, то сказав: "Життя дається людині єдиний раз. І його бажано прожити у Львові".
Життя Яремчука обірвалося, коли він був у зеніті слави: участь у різноманітних конкурсах, виступи за кордоном, народне визнання таланту і держані титули та нагороди. Легендарний виконавець помер від раку, а поховали його у Чернівцях.

Нагадаємо Знай писав, що українська культура взяла в полон японського самурая.

Знай повідомляв, що французький співак підкорив Україну і закохався в країну.

Нещодавно Знай нагадував про трагічні дати - річниці смерті Назарія Яремчука, автора "Червоної рути".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще