На Львівщині офіційно створили національний природний парк “Королівські Бескиди”.

Читайте Знай в Google News!

На Львівщині створили національний природний парк «Королівські Бескиди». Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський, який оприлюднили на його офіційному сайті 30 листопада.

«До його території мають включити майже 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні «Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс», а саме: 8691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування, та 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача», — зазначено в документі.

Кабмін, скріншот відео
Кабмін, скріншот відео

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незабаром Кабмін має забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк “Королівські Бескиди». Також уряд має передбачити у проєкті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування нового нацпарку.

Новий заповідний об'єкт сприятиме збереженню, відтворенню, ефективному використанню природних ресурсів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Тернополі реконструюють колектор, в якому довгі роки протікала річка Рудка. Капітальний ремонт даної ділянки парку Шевченка в Тернополі не просто прикрасить місце відпочинку городян, а й вирішить екологічну проблему.

Також Знай писав, що у Тернополі продовжують реконструювати парк Шевченка. Там споруджують міст через річку Рудка. Однак нещодавно стало відомо, що повинні з'явитися ще два мости.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві одне з місцевих озер забруднене небезпечними речовинами. У Києві озеро Лугове, що входить в систему озер Опечень, знову залили мазутом.