Цьогоріч пандемія коронавірусу внесла свої корективи в життя кожної людини Особливо вона вплинула на плани заробітчан. Підвищення цін на перевезення, суворі перевірки на кордоні, проблеми з пошуком роботи, а тепер ще й всі шанси не відсвяткувати вдома Різдво та Новий рік та не побачити рідних.
Читайте Знай в Google News!
Родичі тернопільських заробітчан розповіли, що їх рідні не приїдуть на Різдво, адже люди просто не хочуть ризикувати, адже не знають, що буде далі. Бояться, що потім повернутися назад вже може бути складно через закриття кордонів.

Заробітчани, фото - RegioNews
Заробітчани, фото - RegioNews

"Ми не бачили мами вже майже два роки і все через коронавірус. Цього року вона планувала приїхати навесні на Великдень. Але тоді якраз тривав суворий карантин, виїхати було неможливо. На Різдво вже навіть і не планує їхати. Боїться, що потім не зможе повернутися назад і ще й роботу може втратити. Тому мама не хоче ризикувати", – розповідає тернополянка Ольга, мама якої вже багато років на заробітках в Італії.
Ольга розповіла, що її мама постійно приїздила на свята додому, але цьогоріч зимові свята пройдуть не в повному складі.
У зв'язку з пандемією коронавірусу багато заробітчан залишаються на зимові свята і в Польщі, серед них тернополянка Марія. Вона зізнається, що не їде до додому, тому що не знає чи зможе знову повернутися на роботу.
"Тим більше, якщо у тебе куплене запрошення, а не від роботодавця, в якого ти працюєш. Будеш повертатися додому, на кордоні може виникнути багато питань, тому не хотілося б ризикувати. Та й з дорогою назад може бути складно. Ось зараз мій знайомий вже другий раз пробує їхати до Польщі, бо його не пропустили на кордоні. Сказали, що в нього погані документи", - каже вона.
Марія зізнається, що хотіла б потрапити на свята додому та зануритися в добре знайому, рідну атмосферу Різдва. Бо у Польщі взимку практично немає, сніг якщо і падає, то відразу розтає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Запорожець обіцяв золоті гори довірливим заробітчанам

Як повідомляв портал "Знай.uа", різниця в зарплатах українців і європейців: за які професії отримують найменше

Також, "Знай.uа" писав, що Німеччина і Польща розслідують 1400 справ нелегалів з України

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще