У Львові хірурги провели унікальну операцію та вперше взялися за випадок з ушиванням перфоративної виразки шлунка.

Як повідомили на сторінці медичного закладу, перфоративна виразка шлунка - це порушення цілісності стінки шлунка з витіканням його вмісту до вільної черевної порожнини через виразку.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова


"Лапароскопічні втручання в хірургії перфораційної гастродуоденальної виразки потребує висококваліфікованої підготовки. Для порівнянням, таке традиційне ушивання раніше виконувалось із великим розрізом черевної стінки та накладанням великої кількості швів", - пояснили у лікарні ШМД.

Такі лапароскопічні операції мають косметичні переваги перед класичними операційним втручанням, оскільки мінімізують травматичність. Також завдяки такому методу зменшується больовий синдром у післяопераційному періоді.

Команду відділення - Гната Герича та Олега Білоруського, а ще – керівника операційного блоку Віталія Колодія привітали з новим починанням в медичній практиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, українцю пересадили серце загиблого чоловіка, львівські хірурги сотворили диво

Як повідомляв портал Знай.ua, вертоліт з донорським серцем впав на лікарню, але операцію не зупинили

Також Знай.ua писав, у Львові перше на Західній Україні створено кафедру хірургії та трансплантології.