День Збройних сил України — одне з найважливіших свят в країні. Він з'явився ще в 1993 році, майже відразу після прийняття Україною незалежності. Відтоді День ЗСУ щорічно відзначають 6 грудня.

Після анексії РФ Криму і з початком війни на Донбасі довіра українців до ЗСУ неабияк зросла, та й сама армія перетворилася на потужну військову структуру, здатну захистити своїх громадян.

Історія свята

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

Дата Дня Збройних сил України приурочена до дуже важливої події в історії нашої країни. Після проголошення незалежності України розпочалася підготовка нормативно-правової бази для створення національних збройних сил. Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада затвердила два важливих закони" про оборону України "та"Про Збройні Сили України". І через два роки, саме 6 грудня, було прийнято рішення відзначати День Збройних сил України.

За традицією це свято відзначають всі війська країни: сухопутні, повітряні і військово-морські. У різні роки президентами були засновані професійні свята для кожного з цих родів військ (День Сухопутних військ, День авіації, День ВМФ), але "День Збройних сил України" має особливе значення, оскільки в цей день об'єднується Бойове братство (всі військовослужбовці України).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З 2014 року чисельність ЗСУ почали збільшувати. На початку конфлікту на Сході українська армія складалася з 184 тисяч осіб. У 2014 році армія стала контрактною, а призов залишився лише у внутрішні війська. Станом на початок лютого 2018 року чисельність ЗСУ досягла 255 тисяч осіб. Крім того, українські солдати беруть участь у міжнародних військових операціях, зокрема, під егідою ООН.

У 2016 році до лав ЗСУ вступили сили спеціальних операцій, зосереджені на "гібридній війні".

Традиції свята

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

6 грудня, незважаючи на всю важливість цієї дати, не є офіційним вихідним днем. Хоча в 2020 році ця дата потрапляє на неділю. Зазвичай в День Збройних сил в Україні проходить чимало урочистих заходів, мета яких-показати військовим, наскільки вони цінні для країни. За традицією, службовців ЗСУ щорічно вітає Президент. Зустріч улюбленого свята військовими супроводжується покладанням квітів до Могили Невідомого солдата. Також проходить Божественна літургія, виставки, майстер-класи та інші інформаційні заходи.

День Збройних сил України: привітання в прозі

День Збройних сил — свято професійних військових. Тому не варто перетворювати його в "чоловічий день", і відправляти привітання всім знайомим хлопчикам і чоловікам. Адже, по-перше, багато чоловіків не мають ніякого відношення до Збройних Сил. А по-друге, в українській армії служить понад 6 тисяч жінок. Таким чином, вітати в цей день варто саме тих, для кого захист Батьківщини став професією.

Красиві слова привітання, короткі або довгі, можна зачитати особисто або відправити смс-повідомленням. На честь Дня Збройних сил України написано багато красивих слів привітання, серед них є смішні, прикольні, урочисті. Теплі слова буде приємно почути татові, братові, хлопцеві, куму, другу, коханому чоловікові, чоловікові, начальнику, дядькові, колезі, синові, а також жінці-військовослужбовцю. До привітання бажано докласти красиві фото, листівки, картинки.

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

Короткі привітання в прозі

Сьогодні вітаємо всіх військовослужбовців України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших осель, спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями добра, гарного настрою, професійних успіхів!

***

Солдатів, офіцерів і генералів, усіх, хто служить у Збройних силах України. Вітаю Вас з професійним святом, Днем ЗСУ. Бажаю здоров'я та успіхів на ниві служіння українському народові. Зі святом Вас!

***

У День Збройних сил України від щирого серця хочу побажати міцних сил і незламної віри, сміливих ідей і добрих надій, впевнених планів і обов'язкової удачі, незгасимого оптимізму і відмінного виконання всіх поставлених завдань!

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

***

У День Збройних сил України від щирого серця побажати хочу міцних сил і незломленої віри, бравих ідей і добрих надій, впевнених планів і обов'язкової удачі, незгасного оптимізму і відмінного виконання всіх поставлених завдань.

***

Хай щастя і любов поселятися в будинку, нехай завжди буде куди повернутися, а День Збройних сил запам'ятається як самий сонячний і радісний!

***

Вітаємо з Днем Збройних сил України! У ваше свято, за проявлені вірність і честь, вам хочеться побажати такого щастя, яке тільки доступно люди! Будьте найкращими воїнами!

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

Урочисті привітання своїми словами

Сьогодні українська армія проходить складний етап становлення, захищаючи територію нашої країни від ворогів, піклуючись про безпеку і зміцненні обороноздатності Української держави. За плечима військових славні традиції предків, великі перемоги козацтва, наших батьків і дідів, які здобували перемогу над фашизмом.

Сила і міць української держави — в єдності армії і народу. У складні часи наша армія доводить, що вона може виконувати покладені на неї функції на належному рівні. Сьогодні вона модернізується, міцніє, розвиває свій військовий потенціал, поповнюється висококваліфікованими кадрами і є національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України.

Щиро бажаю вам, дорогі військовослужбовці, миру, спокою, успіхів у вдосконаленні бойової майстерності, добра і достатку вашим родинам. Ваша мужність і сила здатні подолати будь-які перешкоди.

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

***

Дорогі військовослужбовці та ветерани Збройних сил України! Від щирого серця вітаємо вас з професійним святом.

Служба в ЗСУ — це не тільки професія. Для більшості з вас вона стала справою всього життя. Ви гідно виконуєте важку і почесну місію захисту суверенітету, незалежності і територіальної цілісності нашої держави.

Окремі вітання воїнам-учасникам антитерористичної операції на сході країни. Ви стали прикладом для молоді, взірцем патріотизму, відваги, мужності, героїзму і вірності своїй Батьківщині. Нехай ніколи не вичерпується сила вашого духу, відданість українському народові, а ваші рідні та близькі будуть для вас надійним тилом!

Бажаємо всім міцного здоров'я, сімейного тепла, натхнення, миру і спокою на рідній землі.

День Збройних сил України 2020
День Збройних сил України 2020: фото Facebook

***

У цей святковий день з вдячністю вшановуємо тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв біля витоків створення нашого війська, хто сьогодні захищає державу, забезпечує мир і спокій наших громадян. Прийміть слова щирої вдячності за ваш нелегкий, але такий благородний труд!

Бажаю всім українським військовослужбовцям успіхів у вдосконаленні професійної майстерності, наснаги і віри в силу власної держави, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я та звершення всіх мрій!