100-річна Ксенія Логвинюк за своє життя пережила чимало негараздів, але найяскравіше у пам'яті жінки закарбувався Голодомор 1932-1933 років.

Жінка згадує, що для того, щоб вижити доводилося харчуватися всім, що росло на вулиці. Згадує, як навіть доводилося їсти суп із кропиви, предає "Суспільне".

"Лобода, кропива. Оце кропива росте, нарву лободи оберемок, кропиви; посічу ножем, мама на окріп кинула, закипіло та і їмо", - пригадала пані Ксенія.

Фото: Суспільне


Під час Голодомору родина Ксенії Логвинюк жила у Черкаській області. У ті тяжкі часи з трьох дітей вижило двоє.

"Я пережила. Братик вижив один і я, а один маленький помер. "Мамочко, я хочу хлібчика! Мамочко, я їсточки хочу!" А де візьмеш, як нема?", - розповідає про ті часи жінка.

Жінка згаду, як її маму посадили за збір колосків на полі по жнивах. Її на 10 років заслали до Владивостока.

Праправнучка Вероніка разом із мамою зняла про бабусю фільм "Столітня Ксеня". У ньому вони розповіли про всі перешкоди та нещастя які випали на долю жінки.

"Хотілось залишити таку відеопам’ять про неї. А по-друге, вона мала свій досвід, який був пов’язаний і з Голодомором, і з війною. Хотілось його теж якось зафільмувати, скласти в якусь єдину історію", - розповіла внучка пані Ксенії Іванна Потапенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Фельдман "плюнув" у бік жертв Голодомору звіринцем: "кричуща неповага"

Як повідомляє портал "Знай.uа" Як виживали українці за часів Голодомору: "меню", від якого мороз по шкірі

Також "Знай.uа " писав, що День пам'яті жертв Голодомору в Україні: як правильно вшанувати загиблих і запалити свічки