У Винниках, що під Львовом, у приміщенні обласного військового госпіталя стався вибух. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Попередня причина вибуху – необережне поводження з устаткуванням під час заправки киснем балону.

“У Винниках нештатна ситуація з киснем в обласному військовому госпіталі. Попередньо, мова йде про вибух при заправці. Декілька десятків пацієнтів, які потребують штучної подачі кисню, потребують термінової евакуації до інших медзакладів. Серед пацієнтів є й важкі”, – написав градоначальник.

Садовий також повідомив, що хворих перевели до інших лікарень – у лікарню швидкої допомоги та до лікарні №8.

“Не думав, що новий «ковідний» корпус на Миколайчука, який ми щойно відкрили, знадобиться так швидко”, – додав Садовий.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Головне, аби зараз усі правоохоронні та контролюючі органи не налетіли з сотнями перевірок на ковідні лікарні. Все буває, усюди буває людський фактор, але кисень будь-якою ціною важливіший за додержання 25 тисяч правил. А Львову сил та мужності швидко розрулити ситуацію», - пишуть у коментарях.

«При підключенні балонів з киснем дуже важливо не використовувати ніяких традиційних мастил - ні на шлангах, ні прокладках, ні на руках - мастило в атмосфері кисню набуває властивостей вибухівки. Мабуть, хтось з персоналу прозівав. Сподіваюся, техніки живі», - додають люди.

«Запустіть додатковий інструктаж правил безпеки для всіх задіяних у перевезенні, перезаправці і роботі з кисневими балонами, там зараз буде купа нових людей, які можуть не знати/не вміти, а потім біда», - слушно зауважує дехто.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.