Одностатева пара з України одружилися у Сполучених штатах Америки.

Читайте Знай в Google News!

Хлопці з Вінницької та Полтавської областей офіційно зареєстрували шлюб. Побратися у США хлопці були змушені через нетолерантне ставлення до таких шлюбів на батьківщині, передає портал "zaxid.net".

Одним з тих українців, хто узяв шлюб, є відомий громадський діяч Богдан Глоба, який раніше не приховував своєї орієнтації. Він народився і виріс на Полтавщині. Його коханого звуть Василь, він із Вінниччини.

Богдан і Василь, фото з Facebook Богдана Глоби


«Я відчуваю радість, бо я боровся шість років за гей-шлюб. І трохи сум, що таки це не можливо в Україні, і доводиться це робити в Нью-Йорку», – розповів Глоба в інтерв’ю полтавському сайту «Коло».

Глоба також зазначив, що у Нью-Йорку можна взяти шлюб як у мерії, так і в церкві. Пара розписувалась у мерії.

Богдан Глоба – громадський діяч, ЛГБТ-активіст, лідер першої ЛГБТ-організації українців в США ProudUkraine, перший відкритий гей, який виступив з трибуни Верховної Ради України. Також був помічником народного депутата Григорія Немирі. Два роки тому Богдан залишив свою країну і поїхав у США.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, на Філарета подали до суду через одностатеві шлюби — у всьому винен коронавірус.

Раніше портал Знай повідомляв, що закохані українки обмінялися обручками, вперше в історії: "Оголошую вас дружиною і дружиною"

Також портал Знай писав, як легалізація одностатевих шлюбів впливає на кількість суїцидів.