Напередодні у Львові відбулися дебати між двома кандидатами на посаду міського голови Львова – народним депутатом Олегом Синюткою та чинним мером Андрієм Садовим.

Читайте Знай в Google News!

Під час дебатів кандидати поділилися своїми планами на розвиток міста. Синютка пройшовся по хаотичній забудові, пообіцяв "картку львів'янина", новий Генплан і розвиток інфраструктури, зокрема транспортної, а також зміни в оплаті за проїзд – з фіксованої на залежну від кілометражу, передає портал "lviv.depo".

Фото: Суспільне


Садовий своєю чергою відмітив, що у Львова є Генплан, забудови він не погоджує, натомість за останні гроші в місто заходили інвестиції, створювалися робочі місця, а наступного року буде ще й запроваджений електронний квиток.

Жоден з кандидатів не захотів говорити, скільки грошей витратив на передвиборчу компанію, а також були небагатослівними щодо джерел фінансування. При цьому Садовий заявив, що витратив, напевне, в 10 разів менше за Синютку, хоча той не називав суми.

Відповідаючи на питання журналістів щодо найдорожчої покупки за рік, чинний мер згадав купівлю автівки "Шкода", за яку, за його словами, виплачуватимуть ще рік кредит.

Кандидати на посаду мера Львова також говорили й про основну на сьогодні тему — коронавірус. Синютка виступає за обов'язкове тестування, обіцяє закупку тестів в Південній Кореї та підтримку і підписання угод із лікарями, медсестрами та іншим медперсоналом, залученим в лікування хворих на COVID-19. Садовий своєю чергою заявив, що місто бюджетним коштом підтримало медиків, та заявив, що оскаржуватиме всі протоколи, виписані на львівських підприємців під час "карантину вихідного дня".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що харків'янам показали, хто потрапив під крило Кернеса

Як повідомляв портал "Знай.uа", Марцінків заїкнувся про новорічний ярмарок у розпал пандемії

Також, "Знай.uа" писав, що експерт пояснив, чому Краснов переможе Філатова