Без закусок не може обійтися жодне свято. Адже їх приготування не займає багато часу, й вони завжди виглядають красиво, і виходять смачними та апетитними на вигляд.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Закусок існує просто неймовірна кількість, і це насправді гарний простір для творчості, адже можна щось вигадати саме з тих продуктів, що господиня має під рукою. У ході таких екскрементів можна створити свою фірмову страву.
Але, для тих, хто не надто полюбляє експериментувати та надає перевагу перевіреним рецептам, пропонуємо закуску печериці в клярі і в сухарях. Ця закуска стане ідеальним доповненням до святкового столу.
Нам знадобиться:
8 маленьких свіжих печериць;
2 склянки олії для обсмажування печериць;
по 50 г мелених сухарів і борошна для обвалювання;
петрушка, кріп – по 2 гілочки при подачі.
Для кляру:
2 яйця;
півсклянки молока;
по 10 грам солі і чорного перцю;
Спосіб приготування:
Гриби почистіть, промийте, покладіть в каструлю з водою і поставте на плиту на помірний вогонь, проваріть після закипання води не менше десяти хвилин. Злийте воду, печериці остудіть.
Приготуйте кляр: у невелику тарілку розбийте яйця, влийте молоко, підсоліть, поперчіть і збивайте 1 хвилину. Влийте олію в глибокий сотейник і добре розігрійте на середньому вогні.
Кожну відварену печерицю наколіть виделкою, умочіть в кляр, обваляйте в борошні, потім в сухарях і опустіть в розпечену олію, обсмажуйте до появи світло-коричневого кольору.
Смажені шампіньйони викладіть на плоску салатницю, після чого її можна прикрасити петрушкою і кропом.
Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадавши,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,