Без закусок не може обійтися жодне свято. Адже їх приготування займає багато часу, й вони завжди виглядають красиво, і виходять смачними та апетитними на вигляд.

Читайте Знай в Google News!

Закусок існує просто неймовірна кількість, і це насправді гарний простір для творчості, адже можна щось вигадати саме з тих продуктів, що господиня має під рукою. У ході таких екскрементів можна створити свою фірмову страву.

Але, для тих, хто не надто полюбляє експериментувати та надає перевагу перевіреним рецептам, пропонуємо закуску "оселедець у маринаді". Ця закуска стане ідеальним доповненням до святкового столу.

Оселедець у маринаді

Фото: То є Львів


Інгредієнти:
1 середній оселедець слабосолоний;
чорний хліб – пів батона.

Для маринаду:
80 г майонезу;
70 г гострої гірчиці;
винний оцет – 30 мл;
зелень кропу – 5 стеблинок;
перець запашний мелений – 10 грам.
Також знадобляться п’ять дерев’яних паличок або зубочисток для скріплення закуски і для красивої подачі три невеликі листочки зелені салату і 4 гілочки петрушки.

Спосіб приготування:

Підготуйте оселедець: відріжте голову, плавники, зніміть шкірку, видаліть всі кістки. Філе оселедця наріжте шматочками шириною 1-1,5 см, покладіть в глибоку чашку.

Приготуйте маринад: в окрему миску викладіть майонез, додайте гірчицю. Перемішайте. Додати винний оцет, всипте чорний перець, все ретельно розмішайте.

Зелень кропу вимити, подрібніть і всипте в маринад, знову розмішайте. Залийте підготовлений оселедець маринадом, акуратно, взявши дві ложки, перемішайте, поставте в холодильник на 60 хвилин.

Чорний хліб наріжте тоненькими шматочками у формі трикутника, ромба або прямокутника. Дістаньте оселедець з холодильника, розкладіть по одному шматочку на кожен трикутник хліба, прикрасити листком петрушки. Кожен шматочок з оселедцем закріпіть зубочисткою.

Смачного!

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше повідомляли про рецепт печінкових котлет як з ресторану

Як повідомляв портал "Знай.uа" печінка по-берлінськи з яблуками: смачний покроковий рецепт

Також "Знай.uа " писав, про смачний рис з курячою печінкою і зеленим горошком