Нещодавно в Україні впровадили карантин "вихідного дня", який забороняє на вихідних працювати ресторанам та кафе.

Читайте Знай в Google News!

Проте у Львові чинний мер міста Андрій Садовий став на захист підприємців та зазначив, що такі нововведення впроваджувати не будуть.

Зараз львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня», аргументуючи тим, що за суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу.

Ресторан, скріншот відео
Ресторан, скріншот відео


Наразі не відомо, що робитимуть підтримці на вихідних, відкриватимуться ресторани та кафе міста чи ні. Як зазначив Тvoemisto.tv адвокат, партнер юридичної фірми Dexis Partners, старший викладач Школи права УКУ Іван Городиський, кожен заклад повинен вирішувати на власний розсуд. Водночас він наголосив, що прийняте рішення Кабміну потрібно виконувати.

«Невиконання постанови Кабміну про запровадження карантину вихідного дня на відповідальності кожного. Але є прийняте рішення і поки суд не встановив протилежного, його потрібно виконувати», – каже Іван Городиський.

Наразі достеменно не відомо, хто здійснюватиме контроль за недотримання карантину вихідного дня і хто складатиме протоколи. Адвокат має сумніви, що поліція буде жорстко контролювати дотримання карантину вихідного дня.

За словами Івана Городиського, навіть якщо рестораторів і штрафуватимуть, є високі шанси успішно оскаржити ці рішення в суді, посилаючись на практику попереднього локдауну.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "На його рахунку сотні врятованих життів".

Як повідомляв Знай.uа, Зеленського і Єрмака госпіталізували в лікарню " Феофанія".

Знай.uа писав, залишайтеся вдома: у всіх регіонах України відкриті карантинні "гарячі" лінії.