Житель Львова В'ячеслав Семененко розповів, як перехворів коронавірусом і що побачив в інфекційному відділенні місцевої лікарні.

Чоловік розповів, що він захворів несподівано для себе і рідних. Спочатку нічого поганого він не відчував, але потім температура різко піднялася до 38,5 градусів, а потім ще вище. Збити вдалося лише раз, а потім ліки не допомагали. В'ячеслав поскаржився на дикі болі в суглобах і кістках, які не давали спати ночами, пише ВВС.

Після появи перших симптомів він зателефонував сімейному лікарю, але його не госпіталізували, а сказали лікуватися вдома. Коли ж стан погіршився, лікар направила його на ПЛР-тест. До лікарні він вже не дійшов, так як став задихатися. Довелося викликати таксі з мембраною і їхати на тест. Лікар не знайшла приводу для госпіталізації-стара була в нормі, легкі чисті. У наступні стуки почався кашель і стало важко дихати.

В'ячеслава госпіталізували в звичайне терапевтичне відділення. Там у палатах лежали по 5-6 пацієнтів. Він розповів, що у нього в палаті лежали люди з підозрою на коронавірус і підтверджені. Медиків і медсестер не вистачає і до хворих годинами ніхто не приходить. Чоловік зазначив, що люди намагаються покликати на допомогу, але це перетворюється на стогін.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За його словами, з палати, де він лежав померли 4 людини. Місць вільних немає, як тільки когось виписують або хтось помирає, через 20 хвилин на його місце кладуть нового пацієнта. Більшість пацієнтів лежать у віці 60 років, але були і молодшими.

В'ячеслав розповів, що в лікарні не вистачає лікарів, не вистачає кисню, навіть немає можливості поставити «двійники» на шланг від кисневого балона. Лікарі змушені замовляти ці деталі за свій рахунок в інтернет-магазинах або роблять їх з трубок системи для крапельниць. Від нестачі кисню пацієнти втрачають свідомість і їх доводиться тягнути на руках до кисневого балону.

Нагадавши, міністра Степанов заявив про те, що вакцина від коронавірусу може з'явитися вже в березні 2021 року.

Також Знай писав, що за добу (11.11) зафіксували 11 057 нових випадків.

Нещодавно Знай передавав, що медики розповіли, де можна заразитися коронавірусом.