Осінь - ідеальна пора для пирогів. Можна на свій фірмовий пиріг запросити друзів чи розділити його з рідними і провести гарно час.

Читайте Знай в Google News!

Пиріг можна зробити на будь-який смак - солодкий чи солоний. Ця страва прийде до душі кожному, адже начинку можна зробити з улюблених продуктів. Тож, пропонуємо вам ароматний листовий пиріг з головним атрибутом осені - грибами. Ця страва наповнить вашу домівку незабутнім ароматом та затишком.

Фото: rud.ua


Нам знадобиться:

Заморожене листкове тісто 600 г
Шампіньйони різані 400 г
Цибуля ріпчаста 200 г
Твердий сир 200 г
Сметана 180 г
Яйця 1 шт.
Сіль, перець за смаком
Вершкове масло, 73 % 30 г
Прованські трави за смаком
Свіжа петрушка пучок

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розморозити листкове тісто. Після чого викладаємо його на пергамент та розкачуємо. Разом із пергаментом переносимо у форму для випікання. Проколюємо основу пирога виделкою в декількох місцях та формуємо бортики, щільно притискаючи тісто до стінок.

Беремо кухонні ножиці та обрізаємо зайве тісто, що виступає над формою. Ставимо заготовку в холодильник.

Цибулю очищуємо від лушпиння, промиваємо в холодній воді та нарізаємо кільцями. Розігріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло та пасеруємо цибулю протягом п’яти хвилин до прозорості. Додаємо шампіньйони. Підсмажені гриби солимо та перчимо.

У глибокій посудині збиваємо яйце, сметану, дрібку солі та прованські трави. На грубій тертці натираємо 100 г сиру, додаємо до заливки. Розігріваємо духовку до 200 °C. Виймаємо форму з листковим тістом із холодильника та ставимо випікатися протягом 10 хвилин.

На злегка запечену основу пирога викладаємо шампіньйони з цибулею. Заливаємо гриби сумішшю сметани, яєць та сиру. Випікаємо пиріг за температури 180 °C протягом 30 хвилин. За п’ять хвилин до готовності натираємо сир та посипаємо верхівку пирога.

Пиріг готовий. Смачного!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Курячий суп з часниковими галушками-рулетиками сподобається дітям і дорослим, швидкий рецепт

Як повідомляє портал "Знай.uа" Українські галушки: традиційний рецепт

Також "Знай.uа" писав, що Щоб він забув про маму, сбацай борщик з галушками: як знайти шлях до серця чоловіка одним блюдом