Луцька підприємиця Інна Вільчинська влаштувала у себе в магазині справжнє трудове рабство. Жінка винаймала працівників на роботу, а згодом заявляла, що в магазині недостача і не платила зароблених грошей.

Про це повідомляє ТРК “Аверс”.

Продавчині луцького продуктовому магазинчику “Бруклі” звернулися в Управління Держпраці Волині і до Центру безоплатної вторинної правової допомоги. Вони зазначили, що їм доводилося працювати більше, як по 15 годин – з 7-ї ранку до 22 години. Відтак працювали по тижнях по дві людини на зміну. Троє працівниць з чотирьох були неофіційно оформлені.

Читайте Знай в Google News!

Продавчині розповіли, що перший місяць вони працювали по договору, згодом власниця магазину Інна Вільчинська попросила продавчинь звільнитися і працювати у неї неофіційно. До того ж останню зарплату вона дівчатам виплачувати не захотіла. Це вона пояснила тим, що у магазині є недостача.

Скріншот із відео


За 15 годин робочого дня продавцям платили по 6 тисяч гривень. Але схоже на думку власниці і цього забагато. До слова, так складалися обставини, що ревізії Інна Вільчинська робила самотужки без продавців. Доказом недостачі було лише її слово.

Але продавчині були не згодні платити недостачу з власних зарплат тому попросили дослідити по відеокамерах чи бува, у магазині не завівся злодій. Але власниця крамниці цього не захотіла робити. Згодом до розбірок долучився чоловік Інни Вільчинської, який за допомогою матюків пояснив працівницям, що з ними може трапитися, якщо вони не заспокояться.

Проте одна з продавчинь не побоялася й вирішила відстоювати свої права, тому звернулася до Управління Держпраці у Волинській області і до Центру надання Вторинної правової допомоги. У центрі їй уже запропонували адвоката.

Тепер продавцям, які хочуть повернути свою зарплату потрібно йти до суду доводити, що вони там працювали.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що в Черкасах в одному з супермаркетів покупниця придбала шаурму.

Також Знай повідомляв, що в Києві жінка відсудила у супермаркету матеріальний і моральний збиток.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві в супермаркеті помітили мишу, яка подорожувала по курячих яйцях.