У місті Дрогобичі, що на Львівщині проводять реконструкцію однієї з найдавніших пам'яток архітектури України – дзвіниці храму Воздвиження Чесного Хреста.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

На Львівщині за кошти обласного бюджету в рамках програми збереження культурної спадщини відновлюють дзвіницю, яка була збудована з дерева у 1661. На її реконструкцію виділили 2,5 млн грн.

Читайте Знай в Google News!

"Дзвіниця унікальна. Збудована з дерева і без жодного цвяха. Підсилили фундамент і відновлюють пошкоджені підвали. Це дуже копітка робота, бо треба зберегти усі конструктивні елементи в первісному вигляді. Ремонтні роботи плануємо завершити в наступному році"– розповів заступник голови ОДА Юрій Бучко.

Фото Львівської ОДА


Варто зазначити, що реконструкції потребує і сама церква Воздвиження Чесного Хреста, яка є однією з найпопулярніших туристичних об'єктів регіону, бо є взірцем теслярської майстерності.

Що цікаво, у Львівській області зосереджено найбільше пам'яток культурного значення в Україні – понад 8 500. Цього року на реставрацію культурної спадщини з обласного бюджету виділили понад 22 млн грн.

Фото Львівської ОДА

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на росТБ в лусочках ананаса угледіли лик диявола

Як повідомляв портал "Знай.uа", молитва на роботі: як зберегти духовне життя у важкі будні

Також, "Знай.uа" писав, Потужна молитва Миколі Чудотворцю, яка здатна змінити долю за 40 днів