Серед українців чимало вибагливих ласунчиків, які не проти посмакувати вишуканими десертами. Коли набридли всі магазинні тортики та тістечка і хочеться чогось особливого, такого як ще мама готувала в дитинстві на допомогу вам прийде ця неймовірна підбірка домашніх тортиків.

Читайте Знай в Google News!

До того ж якщо приготувати солодощі власноруч, отримаєте від них ще більше радості та задоволення. Ці рецепти не заберуть у вас багато часу та подарують неймовірні емоції та смак.

Торт ленивий "Медовик"
Торт ленивий "Медовик"
Ілюстративне фото


Торт “Ніжний персик”

Потрібно:
яйця – 5 шт.,
цукор – 200 г,
ванільний екстракт – 2 ч. л.,
крохмаль картопляний – 30 г,
пшеничне борошно – 130 г,
вершковий сир – 400 г,
вершки 33% – 500 мл,
цукрова пудра – 150 г,
консервовані персики – 500 г + 1 банка,
вода – 100 мл,
листя м’яти для прикрашання.

Спосіб приготування:

Для початку 5 яєць вбиваємо в посудину і, збивши їх до появи піни, всипаємо 130 г цукру. Збиваємо інгредієнти до утворення пишної білої маси, в яку вводимо 1 ч. л. ванільного екстракту. У готову масу додаємо картопляний крохмаль та борошно. Акуратно перемішуємо утворене тісто до однорідності.

Готове тісто переливаємо в застелену пергаментом форму й рівномірно розподіляємо його. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хв. до готовності. Витягаємо з форми й залишаємо його на решітці до повного охолодження.

Крем. Для початку у посудину кладемо сир, додаємо цукрову пудру й збиваємо інгредієнти міксером до однорідності, в кінці вливши 1 ч. л. ванільного екстракту. В окремій посудині до міцних піків збиваємо охолоджені вершки. З’єднуємо вміст двох посудин і ретельно перемішуємо.

З готового бісквіта зрізаємо скоринку й розрізаємо його на три рівних коржі. 500 г консервованих персиків нарізаємо кубиками. І готуємо сироп: 100 г цукру та 100 г води, змішавши в сотейнику, доводимо на вогні до кипіння, а потім повністю охолоджуємо.

Нижнім шаром кладемо бісквітний корж, просочуємо його сиропом і змащуємо кремом. Далі робимо по периметру коржа ободок з крему, який заповнюємо подрібненими персиками. Потім повторюємо шари ще по разу. Верхній шар формуємо з просоченого сиропом коржа. Верх та боки торта змащуємо кремом, розподіливши його рівномірно шпателем. Прикрашаємо торт шматочками персиків, залишками крему та листям м’яти. Залишаємо в холодильнику на кілька годин та смакуємо.

Торт “Богема”

Нам знадобиться:
Для тіста:
яйця – 3 шт.,
цукор – 1 скл.,
сметана – 1 скл.,
згущене молоко – 0, 5 банки,
борошно – 1-1,5 скл.,
гашена сода – 1 ч. л.,
какао – 2 ст. л.,
сіль за смаком.

Для крему:
вершкове масло – 200 г,
молоко – 1 скл.,
цукор – 1,5 скл.,
згущене молоко – 0, 5 банки,
манна крупа – 3-4 ст. л.,
лимон – 1 шт.

Для декору:
білий шоколад – 100 г,
чорний шоколад за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця потрібно розтерти з цукром. Після чого сметану змішайте зі згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте.

У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж.

Після цього масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним – прикрасьте.

торт "Естерхазі" від Юлії Панкової
торт "Естерхазі" від Юлії Панкової
Ілюстративне фото

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще


Торт з печива з горіхами

Потрібно для торта:
печиво – 500 г,
волоські горіхи – 1 скл.,
згущене молоко – 250 г.

Для крему:
сметана – 1 скл.,
цукор – 3/4 скл.,
шоколад – 50 г,
мигдаль – 50 г,
фундук – 50 г.

Спосіб приготування:

Печиво добре подрібнити, перемішати з рубаними горіхами і згущеним молоком до отримання однорідної маси. Перекласти масу у фольгу, надати їй бажану форму і поставити в холодильник на годину. Перекласти торт на блюдо і покрити сметанним кремом.

Для крему: збити сметану з цукром, додати шматочки шоколаду та горіхів, перемішати.

Шварцвальдський торт

Потрібно для коржів:
яйце – 4 шт.,
цукор – 100 г,
темний шоколад – 150 г,
масло вершкове – 5 ст. л.,
борошно – 50 г,
крохмаль пшеничний – 50 г,
розпушувач – 1 ч. л.,
мелені лісові горіхи – 150 г,
дрібка солі.

Для крему:
вершки жирні (35%) – 500 мл,
вишнева наливка – півсклянки,
консервована вишня – 750 г,
шоколадна стружка – 50 г.

Спосіб приготування:

Яйця і цукор збити до кремоподібного стану. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст. л. води. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної маси. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.

Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хв. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.
Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Просочити коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.

Торт "Ледачий Наполеон", фото: кадр з відео
Торт "Ледачий Наполеон", фото: кадр з відео
Ілюстративне фото


Торт із заварним кремом

Інгредієнти
борошно пшеничне – 200 г,
борошно житнє – 80 г,
цукор – 70 г,
какао – 4 ст. л.,
вода – 250 мл,
олія – 50 мл,
мед – 2 ст. л.,
варення – 2 ст. л.,
сіль – щіпка,
сода – 1 ч. л.,
яблуко – 200 г,
горіхи – 50 г.

Для крему:
вода – 400 мл,
цукор – 100 г,
борошно – 3 ст. л.,
сухе кокосове молоко – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Для тіста змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, какао. Поступово помішуючи, додати воду, мед, варення і масло. Яблуко почистити і нарізати маленькими кубиками. Додати яблуко в тісто разом з подрібненими горіхами і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом форму (21 см) і поставити в розігріту до 180 град. духовку на 45 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Розділити на 2 коржі.

Для крему розвести половину води з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити половину води, ретельно змішану з борошном і сухим кокосовим молоком. На середньому вогні довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Остудити. Змастити кремом коржі і зібрати торт. Прикрасити за бажанням.

Торт “Мулатка”

Інгредієнти:
фігурний шоколад для прикраси,
коньяк – 75 мл,
цукрова пудра – 1/3 скл.,
сметана 30% – 1 скл.,
чорний шоколад без наповнювачів – 3 плитки,
готові медові або пісочні коржі – 1 упаковка.


Спосіб приготування:

Легенько, на низьких оборотах, збиваємо сметану з цукровою пудрою. Тут важливо не перестаратися і не “перебити” крем, щоб сметана не “відійшла”. До того ж вона повинна бути густою.

У невеликій каструльці на повільному вогні, помішуючи, розтоплюємо плитки шоколаду, попередньо поламавши їх на шматочки, щоб процес відбувався швидше (при бажанні, щоб помадка мала більш ніжну текстуру, можна додати 1-2 л. масла, але тоді готовий торт повинен застигати довше), і злегка збиваємо міксером.

Кожен корж трохи скроплюємо коньяком і починаємо складати торт, по черзі змащуючи коржі шоколадом і сметанним кремом. Верхній корж рівномірно поливаємо шоколадом. Помістіть у прохолодне місце і дайте застигнути.

Тарт-фламбе “Йогуртово-ягідна ніжність”

Інгредієнти:
Для пісочної основи:
2 яєчні жовтки,
125 г вершкового масла,
225 г борошна,
30 г рисового борошна,
100 г цукрової пудри.

Для крем-мусу:
120 г маскарпоне,
100 мл натурального йогурту,
100 г вершків жирністю 33-35%,
100 г цукру,
10-12 г порошкового желатину.

Для ягідного желе:
300 г журавлини,
30 г коричневого цукру,
40 г білого цукру,
10 г порошкового желатину.

Спосіб приготування:

Для тіста борошно просіяти, додати дрібку солі та цукрову пудру. Додати масло, порізане на дрібні кубики, розтерти руками в крихту. Туди ж відправляємо жовтки і місимо тісто. За потреби додати 1-2 ст. л. крижаної води. Рисове борошно надає тісту легкість та пористість. Якщо його немає, можна додати 15 г манної крупи та 15 г крохмалю (картопляного чи кукурудзяного). Загорнути тісто в плівку і помістити в холодильник на 1 год.

Згодом розкачати тісто, викласти у форму. Зверху вистелити пергамент, засипати пекарськими бобами або перловою крупою. Випікати 15 хв. при 180°С, потім зняти папір і боби, випікати ще 7-10 хв., остудити.

Для крему замочити желатин в 3-4 ст. л. води. Змішати йогурт з маскарпоне і помістити на водяну баню, нагріти до однорідності, додати желатин, прогріти, помішуючи, до розчинення желатину. Збити вершки з цукром до стійких піків. Акуратно вмішати збиті вершки до охолодженого крему. Готовий крем викласти на тісто і помістити в холодильник на 1-2 год.

Для желе: желатин замочити в 3-4 ст. л. води на 10 хв. Журавлину (свіжу або розморожену) збити блендером. Додати цукор і прогріти на невеликому вогні, поки розчиниться цукор. Додати желатин. Готову ягідну масу протерти через сито. Остудити і викласти на крем з маскарпоне. Торт охолодити в холодильнику, прикрасити дрібно нарубаними несолоними фісташками. Коли розрізатимете торт, робіть це гарячим і сухим ножем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.

Також Знай писав, що печінковий паштет можна готувати як з курячої, так і з яловичої печінки. Для тих хто любить, може спробувати свинину або індичку.

Нещодавно Знай передавав, що салат " Прага» - справжнє блаженство навіть для гурманів. Він дуже сподобається багатьом. Спробуйте, не пошкодуєте.