Кулеметник Костянтин – корінний мешканець Донбасу. Зараз він старший солдат і виконує бойові завдання на одному з ВОПів у смузі відповідальності однієї з окремих механізованих бригад.

Про це повідомляє "Операція об'єднаних сил" у фейсбук.

" Як війна починалася в моєму місті – ніколи не забуду. Пам’ятаю барикади, БТРи, танки і БМПхи. Як озвірілі і п’яні окупанти грабували магазини, нищили торгові центри і автосалони, як захоплювали адміністративні будівлі. Я був більш ніж впевнений, що цей безлад за вікном протриває не довго, кілька тижнів, може – місяць", – пригадує, Костянтин про перші дні окупації Слов’янська.

Читайте Знай в Google News!

У той час Костянтин працював на залізниці машиністом, водив локомотиви вантажних потягів. Керівництво Костянтина відправило у відрядження до Ясинуватої, там ще тоді було спокійно. Він виконував свою мирну роботу, маневрував на Ясинуватському залізничному вузлі та сусідніми вантажними станціями.

Фото: Операція об'єднаних сил


"Якраз під завершення відрядження російські бойовики та їх найманці зайшли і в Ясинувату. Коли я повернувся у липні до свого Слов’янська, там вже були наші. Про війну і мародерство російських окупантів на під’їзді до міста і в самому центрі нагадували лише згарища ще не прибраної підбитої ворожої техніки, безлюдні вулиці та сивий дим і сморід над містом. Я його ледь впізнав. Злість, люта ненависть до ворога і розпач переповнювали тоді моє серце", - каже він.

Про те, що Костянтин сьогодні на «нулі» в Луганській області його батьки, дружина та трирічна донька не знають. Аби вберегти здоров’я найрідніших від зайвих переживань, каже, що перебуває на навчаннях, до цього був на одному-іншому полігонах.

"Рано чи пізно вони дізнаються, що я тут, на передньому краї. Вважаю, що прийшов час їм розповісти правду. Ситуація наразі на фронті не така складна і напружена, як була до серпня", - підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що стало відомо про те, що в Києві помер воїн-доброволець ЗСУ. Захисник України ніс службу в разведподразделении 72 ОМБр. Помер воїн ЗСУ Віктор Давиденко, який служив з 2014 року і пройшов війну на Донбасі.

Також Знай писав, що в Києві коронавірус забрав життя відомої патріотки, активістки і волонтера Оксани Животкової.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті попрощаються із загиблим ветераном АТО.