Іоланта Пришляк – заступниця генерального директора Львівської національної філармонії перші симптоми захворювання на коронавірус відчула 22 червня. Але, позитивний результат тесту виявився у неї, чоловіка та 22-річної доньки.

Читайте Знай в Google News!

У жінки була висока температура, а у чоловіка не було температури, лише відчував слабість. У 22-річної доньки – жодних симптомів захворювання.

«Я не є винятком щодо страхів. У мене була панічна атака у перші хвилини, коли ми це все довідались. Але потім я швидко себе взяла в руки. Лікарі радили зробити комп’ютерну томографію легень усім членам родини, тобто окрім мене, ще чоловікові і доньці. Вони ПЛР не робили, ми пішли спершу на КТ.

До мого величезного здивування, у моєї дитини було до 50% ураження легень. Якби ми тоді не зробили по рекомендації лікарів усі разом КТ, я не знаю, що було би з дочкою, бо не було у неї симптомів. У мене легені були на початковій стадії ураження», – розповідає Іоланта Пришляк.

Іоланта Пришляк, фото Радіо Свобода


Після цього родина пройшла ще кількох лікарів, щоб повністю обстежити організм. Весь час Іоланта була на зв’язку з сімейним лікарем, якій надсилала рецепти і вона вже корегувала лікування, щось відміняла, щось додавала.

« На 4-5 день амбулаторного лікування у доньки почалось утруднене дихання. Коли ти хворий, то одне, а коли твоя дитина у 22 роки, то по-іншому переживаєш. Коли чула, що молодь не хворіє, а тут Настуня не могла вдихнути повітря на повні груді. Нам лікарка порадила робити вправи: ми нагинались, щоб вдихнути повітря, спали на животі, виходили на вулицю, щоб дихати», – говорить Іоланта Пришляк.

Згодом доньку львів'янки шпиталізували. Вона 10 днів провела на стаціонарному лікуванні. Жінка розповіла, що лікування і діагностування трьох членів родини обійшлось у близько 60 тисяч гривень. А це – платний ПЛР-тест Іоланти Пришляк, платні КТ (під час хвороби і після лікування), пульсоксиметр, ліки. Два ПЛР-тести донька і чоловік зробили безкоштовно, за скеруванням сімейного лікаря.

Львів'янка зізнається, що не розуміє як відбувається використання грошей із Фонду боротьби з COVID. До того ж як при таких цінах мають давати собі раду самотні люди чи люди похилого віку.

Після одужання донька Іоланти, попри те, що найважче перехворіла, почувається цілком здоровою, повторне обстеження показало, що її легені чисті. Іоланта Пришляк та її чоловік ще далі відчувають слабість, деколи є відчуття, що бракує повітря.

Львів'янка розповіла, що найбільше вразило її те, як люди реагували на її захворювання, дивились, немов на прокажену.

«У своїй невірі люди їдуть із глузду, але коронавірус приходить, на жаль, до всіх. Важливо, щоб органи влади забезпечували дотримання рівних умов карантину. Я чітко випрацювала алгоритм для себе і для оркестру. Але мене вражає, як люди нехтують безпекою, не носять маски у місцях скупчення», – зазначила Іоланта Пришляк.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Садовий злетів з котушок через російську вакцину від коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні продовжать карантин до 31 Жовтня