Осінь — це початок сезону простудних захворювань. Так і на Львівщині останнім часом зростає кількість завоювань на сезонні ГРВІ.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомляють у ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», протягом 44 тижня епідемічного сезону (із 26.10 по 01.11 2020 року) на Львівщині на ГРВІ захворіло 8745 осіб. Це на 1067 випадків більше, а ніж за попередній тиждень епідемічного сезону.

Щеплення від грипу, фото: кадр з відео
Щеплення від грипу, фото: кадр з відео


Медики Львівщини зазначають, що цього року проблема полягає у тому, що симптоми нового захворювання COVID-19 дуже схожі на звичні ГРВІ і встановити діагноз можливо тільки за рахунок лабораторного тестування. Відповідно, із зростанням захворюваності на сезонні ГРВІ, зростає навантаження на лабораторні центри.

У місті Львові за період від 26 жовтня по 1 листопада поточного року зафіксовано 2823 випадки захворювання на сезонні ГРВІ, тоді як за попередній тиждень було зафіксовано 2417 випадків.

Грип, скріншот: YouTube
Грип, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


На даний час циркуляція вірусів грипу на території Львівської області не зареєстрована. У епідсезоні 2020−2021 років в Україні буде циркулювати чотири штами вірусів грипу:

• вірус, подібний до A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019(H1N1)pdm09;

• вірус, подібний до A/Hong Kong/2671/2019(H3N2);

• вірус, подібний до В/Washington/02/2019 (лінія B Victoria);

• вірус, подібний до B/Phuket/3073/2013 (лінія B/Yamagata).

Щоб уберегти себе та рідних медики радять уникати місць з великим скупченням людей, а якщо це зробити неможливо, то дотримуватися соціальної дистанції. Також слід часто мити руки та використовувати антисептичні засоби. Щоб уберегти себе під ГРВІ варто зробити вакцину від грипу, а також слід використовувати засоби індивідуального захисту, а саме медичні маски.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кращі за китайські: в МОЗ заявили про перехід України на вітчизняні коронавірусні тести.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, карантин в Україні: стало відомо про нові обмеження з понеділка, до чого готуватись.