В українських родинах з давніх-давен була традиція пекти хліб. І у кожної родини був свій особливий рецепт, який передавався з покоління в покоління.

Читайте Знай в Google News!

З технологічним розвитком люди все більше занурилися у роботу, а часу на такий важливий ритуал як випікання хлібу вже немає. Та й рецепти вже перестали передаватися у родинах як реліквія. Саме тому пропонуємо вас згадати цю прекрасну традицію та приготувати вдома ароматний хліб за рецептом, який 100% вийде у кожної господині.

Цей ароматний хлібчик простий у приготуванні, не кришиться та завжди виходить з рум'яною скоринкою.

Нам знадобиться:

Борошно – 1,5 кг.
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Олія – 3 ст. л.
Сироватка – 300 г.
Вода (тепла) – 300 г.
Дріжджі (пресовані) – 25 г.
Яйце для змащування.

Покроковий рецепт приготування:

Фото: https:ukrainians.today


Для початку візьміть 1,5 кг борошна та просійте його, додайте 1 столову ложку солі та 2 столові ложки цукру, а також 3 столові ложки олії без запаху. 300 грам сироватки, 300 грам теплої води, змішати, додати 25 грам дріжджів пресованих, змішати до однорідності, постійно додаючи тоненькою струйкою, у мучну суміш, замісіть м’яке тісто. Поставити в тепле місце для бродіння на 2 години.

При першому підйомі тіста злегка обім’яти його до середини, дати йому знову підійти. Після чого приблизно однакової ваги розкласти у форми, попередньо змащені олією без запаху. Та дати тісту підійти.

Змастити яйцем, випікати при температурі 220 градусів, 30 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів, ще випікати 30 хвилин.

Найсмачніший хліб готовий. Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадавши, найпростіший перекус з плавлених сирків: всього кілька інгредієнтів.

Як повідомляв портал Знай.ua , звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка.

Також портал Знай.ua писав, як приготувати макарони, щоб вони не злиплися і не розвалилися: маленькі хитрощі.