Будинок книги у центрі Львова виставили на продаж за 445 млн грн. Будівля на площі Міцкевича є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Перший львівський хмарочос виставили на аукціон зі стартовою вартістю 445 млн грн на електронному майданчику «Прозорро. Продажі».

Аукціон на продаж будинку книги запланований на 1 грудня. Наразі будівля належить державній акціонерній компанії «Надра України».

Читайте Знай в Google News!

Як повідомила пресслужба компанії, переможець аукціону повинен буде виконати низку умов, зокрема дотримуватися вимог законодавства щодо охорони культурної спадщини, оскільки будівля є пам’яткою архітектури. А також «сприяти збереженню приміщень під книгарню та аптеку, які історично знаходяться на першому поверсі».

Фото: «Надра України»


Варто зазначити, що ініціатором продажу було державне підприємство «Західукргеологія», адміністративний апарат якого розміщений у цій будівлі. Гроші від приватизації будинку частково планують скерувати на погашення боргів, а це понад 90 млн грн, та уникнення банкрутства підприємства.

Нагадаємо, семиповерхова будівля, зведена на площі Міцкевича 1921 року, спочатку мала назву «будинок Шпрехера» (від імені власника Йони Шпрехера) і була на той час найвищою у Львові. Тоді там розміщувався французький нафтовий концерн «Малопольща», аптека та крамниці. У радянський час через розташовані по усьому периметру книгарні її стали називати Будинком книги.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, гурмани не оцінять - в популярному супермаркеті "завівся" запліснілий сир.

Як повідомляв Знай.uа харків'яни обурені захмарними цінами на гречку, ціни на крупи підняли вдвічі.

Знай.uа писав, на полицях в "Сільпо" оселився запліснявілий хамон, такого "делікатесу" гурмани ще не бачили.