На Львівщині продали перший державний спиртзавод за 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє інформацій портал zaxid.net

Так, стало відомо, що державний спиртовий завод в Лопатині Радехівського району продали на аукціоні за 50 млн грн. Торги відбувся 28 жовтня в системі «Прозорро. Продажі». Зазначимо, що найбільшу ціну запропонувало київське ТОВ «Офіс інвестицій». Це перший спиртовий завод, який Фонд держмайна виставив на приватизацію на Львівщині.

Спиртзавод, скріншот із відео


В аукціоні взяли участь чотири учасники – ТОВ «Хімтайм», ТОВ «Укрспецпоставка», ТОВ «Транс-Н» та ТОВ «Офіс інвестицій».

Початкова вартість заводу становила 18,73 млн грн. Компанія офіс «Офіс інвестицій» запропонувала найвищу ціну – 50 млн грн, пропозицій решти учасників становили 29 млн («Хімтайм») та 35 млн грн («Укрспецпоставка» і «Транс-Н»). Таким чином завод продали у 2,6 раза дорожче від стартової вартості.

Новий власник має до липня 2021 року зберегти основний напрям діяльності заводу – виготовлення ректифікованого етилового спирту та не менше 70% від чинної кількості працівників на виробництві. Переможець разом із запропонованою на торгах ціною має сплатити ще податок на додану вартість, тому разом із ПДВ це буде 60 млн грн.

Лопатинський завод – перший на Львівщині, який виставили на торги наприкінці вересня. Другий – це Суходільський спиртзавод, розташований в селі Суходоли Бродівського району. Аукціон з продажу запланований на 30 жовтня, стартова вартість – 21,67 млн грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гурмани не оцінять - в популярному супермаркеті "завівся" запліснілий сир.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа харків'яни обурені захмарними цінами на гречку, ціни на крупи підняли вдвічі.

Знай.uа писав, на полицях в "Сільпо" оселився запліснявілий хамон, такого "делікатесу" гурмани ще не бачили.