Наразі у Польщі зареєстрували більше ніж пів мільйона осіб заробітчан з України. І це тільки ті, хто платить податки. Насправді кількість заробітчан може досягати двох мільйонів.

Про те, у сусідній державі планують спростити процедуру отримання офіційного дозволу на роботу, щоб залучити ще більше заробітчан, передає OBOZREVATEL.

Так, стало відомо, що у Польщі збираються спростити процедуру отримання офіційного дозволу на роботу. За новими правилами не потрібно буде мати місце проживання, стабільне джерело доходу, розширять перелік причин, за яких не потрібно міняти дозвіл на тимчасове проживання.

Після прийняття відповідного закону легше буде влаштуватися і в стратегічні підприємства (зараз є обмеження для іноземців).

Заробітчани, скріншот YouTube
Заробітчани, скріншот YouTube


Що зміниться:

- хочуть давати 60 днів на розв'язання питання про надання тимчасового дозволу на проживання;

- скоротять розміри зборів за видачу або обмін документів, що видаються іноземцям (зокрема й карти перебування);

- відмовляться від вимоги особисто з’явитися під час епідемії COVID-19 у питаннях надання посвідки на проживання;

- розширять сфери доступу на так звану “інтервенційну сезонну роботу” під час COVID-19;

- скасують положення, які продовжують терміни виїзду з території Республіки Польща, й дати добровільного повернення, зазначені в рішеннях, які зобов’язують іноземця повернутися;

- скоротять терміни, протягом яких іноземець повинен мати стабільне й регулярне джерело доходу в процесі видачі дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС.

Як говориться в законопроєкті, протягом декількох років спостерігається зростання загальної кількості заяв про надання дозволу на проживання на території Польщі. Через це влада вирішила спростити доступ працівників до місцевого ринку праці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Квартал 95 показав повороти долі українських заробітчан.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, Карпа пояснила, наскільки важливе знання мови для заробітчан, без нього-як фанера над Парижем.

Також Знай. ua писав, що українських заробітчан обкладуть податками, заплатимо за кожну полуницю, зірвану в Польщі.