Українця спіткало лихо у Польщі - місцева поліція раптово затримала моряка, одесита Олексія Бистрику.

Наразі родина втратила зв'язок із Олексієм і нічого не знає про його місцезнаходження та стан вже 11 днів.

Подробиці повідомляє очільниця наглядової ради благодійної організації “Фонд допомоги морякам та трудовим мігрантам “Ассоль” (Одеса) Світлана Фабрикант.
За версією копів, чоловіка начебто розшукував Інтерпол за злочин, здійснений в Чехії. Однак родичі не вірять, що це могло бути правдою, а дипломати відмовляються займатися справою.

У Польщі арештували українця, фото: Уніан


Жінка розповідає, що родичі затриманого звернулися в організацію по допомогу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Відомо, що Бистрика відправився на роботу кадетом на теплохід “Західний”. Посадка на судно мала відбутися в порту Клайпеди у Литві 13 жовтня. Туди чоловік попрямував транзитом – з одеського аеропорту у Варшаву, а звідти мав летіти до Вільньюса.


Дружина затриманого моряка Ганна розповідає, що одразу після прибуття у Варшаву затримали. Суд відразу виніс рішення про ув’язнення чоловіка на 7 днів до з’ясування ситуації.

Перекладач суду у телефонній розмові сказав, що чоловіка затримали через запит правоохоронців Чехії. Ганна Бистрика каже, що після цього зв’язок з чоловіком обірвався, і вже довгих 11 днів родина живе у страшній невідомості.

Жінка переконує, що її чоловік ніколи не був у Чехії, а в Польщі опинився вперше у жовтні, адже їхав через неї транзитом. Родичі також кажуть, що змогли сконтактуватися з консульською службою, втім у посольстві їм заявили, що дипломати не чули нічого про цю ситуацію і “мають багато роботи”. За словами брата затриманого, сім’ї відмовилися допомагати і в польському посольстві в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що батьки хочуть замкнути небажану дитину в психлікарні

Як повідомляв портал "Знай.uа", у прямому ефірі розкрили, хто розбещував 12-річного хлопчика

Також, "Знай.uа" писав, що у Запоріжжі десятирічний хлопчик заступився за матір і зарізав п'яного батька