Навіть попри те що багато хто з нас стежить за фігурою, в душі ми всі ласунчики. Тому іноді можна потішити себе смачненьким десертом. Саме для такого випадку пропонуємо рецепт Галицького пляцку "Вишиванка".

Для цього пляцка випікаються два багатошарові коржі у яких поєднано крихке тісто, бісквіт, вишні, мак. Між коржами кавовий крем з шоколадною крихтою.

Скріншот


ІНГРЕДІЄНТИ

Крихке тісто (розрахунок для 2 коржів)
200 г м'якого вершкового масла;
100 г цукру;
щіпка солі;
щіпка ванільного порошку;
5 г порошок до печива (розпушувач)
4 яєчні жовтки;
50 г сметани;
40 г какао;
350 г борошна вищого сорту.

Вишнева начинка (розрахунок для 2-х коржів)
600 г морожених вишень без кісточок;
100 г цукру;
1 ч.л. кориці;
40 г кукурудзяного крохмалю.

Білковий бісквіт (розрахунок для 2-х коржів)
8 яєчні білки;
200 г цукру;
ванільну або сметанкову есенцію;
80 г борошна вищого сорту.

Маковий шар (розрахунок для 2-х коржів)
4 яєчні білки;
100 г цукру;
40 г топленого охолодженого вершкового масла;
200 г меленого сухого маку.

Кавовий крем
500 г молока;
1 ст.л. розчинної кави;
200 г цукру;
8 яєчних жовтків;
50 г борошна;
300 г вершкового масла;
100 г шоколадної крихти або тертого шоколаду (за бажанням).

Шоколадна помадка
100 г чорного шоколаду;
50 г молока.

Спосіб приготування:

Скріншот


До вершкового масла слід додати цукор, сіль ванільний цукор, розпушувач та яєчні жовтки, а також сметану та просіяне какао. Все це добре потрібно змішати міксером. Після цього потрібно додати борошно та замісити тісто. Готове тісто розділяємо на дві частини. Розкачуємо тісто між пергаментом та кладемо у форму.

Білковий бісквіт: для початку збиваємо яєчні білки та додаємо цукор, готова маса має бути дуже густою. Після збивання додаємо борошно та все перемішуємо.

Маковий шар: збиваємо яєчні білки та додамо цукор, до маси додати масло та мак.

Вишнева начинка: змішуємо морожені вишні з цукром та корицею, а також кукурудзяним крохмалем.

На тісто викладаємо начинку насипом або смужками. Вишні вкриваємо білковою масою. А вже зверху викладаємо макову начинку. Випікаємо у розігрітій духовці одну годину. Таких коржа для торта потрібно два.

Кавовий крем: беремо молоко каву та цукор та ставимо на вогонь, цю суміш потрібно закип'ятити. Беремо яєчні жовтки борошно та молоко і все гарненько вимішуємо міксером. Після цього гаряче молоко вимішуємо з жовтками. Після цього заварюємо крем на водяній бані безперервно вимішуючи. Охолоджений крем потрібно збити з вершковим маслом. За бажанням до крему можна додати шоколадну крихту.

Охолоджені коржі знімаємо з пергаменту та збираємо пляцок. На корж викладаємо весь крем та зверху кладемо другий корж маковим шаром до середини. Зверзу можна прикрасити шоколадною помадкою. Після цього на ніч помітити його до холодильника. Смачного.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні.