Всі ми любимо смачно поїсти, а поласувати ніжним десертом до чаю тим більше. Тому на допомогу приходить цей простий і нереально смачний пиріг.

Цей пиріг підійде і для тих хто худне, адже в ньому ні борошна, ні манки немає зовсім. При цьому пиріг на йогурті виходить смачним, простим у виконанні, бюджетним і пишним як хмарка. А причина цього в роздільному збиванні яєчних білків і жовтків. Стійка піна захоплює найдрібніші бульбашки повітря. Потрапляючи в тісто, вони не встигають звільнитися і формують його пористу структуру.


Нам знадобиться:
4 яйця
400 г грецького йогурту
100 г цукру
50 г крохмалю
цедра одного лимона
1 ч. л. розпушувача
цукрова пудра для прикраси

Спосіб приготування:

Відділи білки від жовтків. Змішай віночком жовтки і цукор. Додай до суміші йогурт, крохмаль і цедру лимона. Перемішай до однорідності.


Збий міксером яєчні білки до щільної піни, стабілізувати повітряну масу допоможе сік лимона. Як тільки білок почне пінитися, додай кілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти на кінчику ножа.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще


Додай піну в миску з йогуртом і жовтками, і акуратно вимішай тісто віночком. Застели форму пергаментним папером, і вилий в неї тісто.


Розігрій духовку до 170 градусів. Випікай пиріг 45 хвилин. При бажанні прикрась верхівку пирога цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши рецепт приготування домашнього натурального сиру для бутербродів

Як повідомляв портал Знай.иа, ситний салат з баклажанів не затримається на столі

Також Знай.иа писав про рецепті красивого домашнього зефіру з інжиру і грейпфрута