На Львівщині попрощалися з поетом та письменником Миколою Петренком.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Так, стало відомо, що у вівторок, 13 жовтня у Львові відбулося поховання українського поета, публіциста та драматурга Миколи Петренка. Прощання відбувалося у храмі Пресвятої Трійці, на Сихові.

“Це була людина — надлюдина. Це була людина-всесвіт. Це людина була повна любові. Дивлячись на те, що він прожив важке життя, його серце не було озлоблене. Його серце було наповнене любов’ю та розумінням”, — каже подруга Миколи Петренка Оксана Карнага.

Львів попрощався з поетом та письменником Миколою Петренком


Микола Петренко був автором понад 100 книг: поетичних збірок, прози, п’єс, публіцистики. Він створив низку пісень з Володимиром Івасюком, Ігорем Білозором, Миколою Колессою, Анатолієм Кос-Анатольським, Богданом Весоловським. Був членом Національної спілки письменників України, лауреатом багатьох літературних премій, а 2011 року йому призначили державну стипендію як видатному діячу культури і мистецтва.

Поховали Миколу Петренка на Личаківському кладовищі. На момент смерті йому було 94 роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, важка хвороба обірвала життя легенди, помер знаменитий музикант.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, киянин пішов з гостей по мотузці з простирадлом, головою об камінь, і в морг.

Також Знай. ua писав, що помер відомий діджей і радіоведучий, заснув і не прокинувся.