У Львові трирічну дівчинку, яка хворіла на коронавірус і майже місяць перебувала на ШВЛ, відключили від апарату.

Про це повідомляє інформаційний портал Твоє місто.

Так, стало відомо, що трирічна дівчинка з Миколаївщини, яка від 14 вересня лежить у реанімації львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ з важкою пневмонією, почала дихати самостійно. Лікарі зняли її з апарата ШВЛ.

Лікарня, фото: Інформатор
Лікарня, фото: Інформатор


«Дитина дає собі раду з диханням сама. Від 8 ранку дівчинка дихає сама. Є позитивна динаміка від серцево-судинної і дихальної систем. Вона справилася з важкою пневмонією. Ще продовжуємо кисневу терапію», – каже завідувачка реанімаційного відділення лікарні Віра Приймакова.

За словами лікарки, такого маленького пацієнта на екстракорпоральній мембранній оксигенації (ЕКМО) в Україні ще не було. У повідомленні також йдеться, що дитина ще трохи побуде у лікарні, адже потребує деяких дообстежень і реабілітації.

Варто нагадати, що 3-річна дитина з Миколаївщини у львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ поступила 14 вересня у важкому стані, її відразу підключили до штучної вентиляції легень та екстракорпоральної мембранної оксигенації. Газообмін в легенях дитини настільки порушений, що кисень не засвоюється в організмі, тому її були змушені під’єднати до апарату кисню. Через низький рівень тромбоцитів 3-річній дівчинці було потрібне переливання крові. Спочатку дівчинку відключили від апарату ЕКМО, тепер і від апарату ШВЛ.

Друзі! Маємо неймовірну новину, якої ми всі дуже чекали! Наша дівчинка, яка є найменшою пацієнткою, що була...

Geplaatst door Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит op Dinsdag 13 oktober 2020

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "червона зона" наступає, Кабмін змінює критерії і посилює обмеження.

Як повідомляв Знай. ua, Україна може піти на жорсткий карантин, озвучені головні заборони.

Також Знай. ua писав, що уряд закриває пенсіонерів вдома через Нову хвилю китайського вірусу.