Всі ми любимо смачно поїсти, а поласувати вишуканим десертом тим паче. Тому на допомогу прийде дуже м'який та ніжний «Шаховий» сирник. Він потішить вам своїм смаком та стане улюбленим десертом вашої родини.
Приготування цього сирника займе у вас трішки часу, але результат однозначно того вартий. Сирник «Шаховий», в оригіналі потрібно форму для випікання 20×30.
Інгредієнти для шоколадного бісквіта:
Олія – 5 ст. л.
Вода – 5 ст. л.
Цукор – 1 стакан (250 г).
Какао – 3 ст. л.
Яйця – 5 шт.
Борошно – 1 стакан.
Порошок до печива – 1 пакетик.
Інгредієнти для сирної маси:
Сир кисломолочний – 1 кг 400 г.
Цукор – 1 стакан.
Яйця – 5 шт.
Ванільний цукор – 1 пакетик.
Масло (розтоплене, охолоджене) – 150 г.
Крохмаль – 3 ст. л.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпосіб приготування:
Беремо 5 столових ложок олії, 5 столових ложок води, 1 стакан цукру, 3 столові ложки какао (просіяти, щоб не було грудочок). Все це ставимо на вогонь і заварюємо, почне кипіти, 1 хвилину проварити і виключити. Відставляємо, щоб охололо.
Тим часом беремо 5 яєць і відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо з дрібкою солі до стоячих піків. Коли наша маса остигла, додаємо 5 жовтків, розмішуємо, додаємо 1 стакан борошна просіяного, 1 пакетик порошку до печива, гарно вимішуємо, і тоді додаємо збиті білки і знову все акуратно перемішуємо.
Виливаємо тісто в форму, дно якої застрелила пекарським папером, а боки змастила маслом, і в наперед розігріту духовку до 180° на 20 хвилин. Виходить гарний пухкий бісквіт. Коли спікся, даємо охолонути, і розрізаємо його на 7 однакових смужок по довжині.
Для приготування сирної маси до 1 кг 400 г кисломолочного сиру додаємо 1 стакан цукру, 5 жовтків, пакетик ванілі, 150 г розтопленого охолодженого масла, 3 столові ложки крохмалю. Все перебити блендером.
5 білків з щіпкою солі збиваємо до пишних піків і додаємо до сирної маси, все перемішуємо.
Збираємо сирник. Дно форми застелити пекарським папером, боки змастити маслом, форма має бути з високими стінками. 4 стрічки викладаємо на дно форми на однаковій відстані одна від одної, прогалини між стрічками заповнюємо сирною масою на рівні зі стрічками.
Тоді на сирну масу викладаємо інші 3 стрічки, і прогалини заповнюємо сирною масою до верху на рівні з шоколадними стрічками. Ставимо в зарання розігріту духовку до 180-200° на 40-50 хвилин.
Зверху можна полити шоколадною помадкою, або присипати какао. Смачного.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,