Всі ми любимо смачно поїсти, а поласувати вишуканим десертом тим паче. Тому на допомогу прийде дуже м'який та ніжний «Шаховий» сирник. Він потішить вам своїм смаком та стане улюбленим десертом вашої родини. 

Приготування цього сирника займе у вас трішки часу, але результат однозначно того вартий. Сирник «Шаховий», в оригіналі потрібно форму для випікання 20×30.

Інгредієнти для шоколадного бісквіта:

Олія – 5 ст. л.
Вода – 5 ст. л.
Цукор – 1 стакан (250 г).
Какао – 3 ст. л.
Яйця – 5 шт.
Борошно – 1 стакан.
Порошок до печива – 1 пакетик.

Інгредієнти для сирної маси:

Сир кисломолочний – 1 кг 400 г.
Цукор – 1 стакан.
Яйця – 5 шт.
Ванільний цукор – 1 пакетик.
Масло (розтоплене, охолоджене) – 150 г.
Крохмаль – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Фото – Tetiana Krempovych


Беремо 5 столових ложок олії, 5 столових ложок води, 1 стакан цукру, 3 столові ложки какао (просіяти, щоб не було грудочок). Все це ставимо на вогонь і заварюємо, почне кипіти, 1 хвилину проварити і виключити. Відставляємо, щоб охололо.

Тим часом беремо 5 яєць і відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо з дрібкою солі до стоячих піків. Коли наша маса остигла, додаємо 5 жовтків, розмішуємо, додаємо 1 стакан борошна просіяного, 1 пакетик порошку до печива, гарно вимішуємо, і тоді додаємо збиті білки і знову все акуратно перемішуємо.

Виливаємо тісто в форму, дно якої застрелила пекарським папером, а боки змастила маслом, і в наперед розігріту духовку до 180° на 20 хвилин. Виходить гарний пухкий бісквіт. Коли спікся, даємо охолонути, і розрізаємо його на 7 однакових смужок по довжині.

Для приготування сирної маси до 1 кг 400 г кисломолочного сиру додаємо 1 стакан цукру, 5 жовтків, пакетик ванілі, 150 г розтопленого охолодженого масла, 3 столові ложки крохмалю. Все перебити блендером.

5 білків з щіпкою солі збиваємо до пишних піків і додаємо до сирної маси, все перемішуємо.

Збираємо сирник. Дно форми застелити пекарським папером, боки змастити маслом, форма має бути з високими стінками. 4 стрічки викладаємо на дно форми на однаковій відстані одна від одної, прогалини між стрічками заповнюємо сирною масою на рівні зі стрічками.

Тоді на сирну масу викладаємо інші 3 стрічки, і прогалини заповнюємо сирною масою до верху на рівні з шоколадними стрічками. Ставимо в зарання розігріту духовку до 180-200° на 40-50 хвилин.

Зверху можна полити шоколадною помадкою, або присипати какао. Смачного.

Популярні новини зараз

У Києві засікли елітний спорткар McLaren за ціною тисяч мінімалок — такий не купити, навіть якщо продаси нирку

Гола Кароль викликала гнів українок, ні трусів, ні совісті: "У вас син, не соромно?"

На Тернопільщині раптово помер янгол у білому халаті, Україна ридає: "Господь прийме його світлу душу"

Онкохвора Заворотнюк зібрала останні сили на дзвінок Баскову: "Привітати тебе"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. 

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. 

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні