Львівські хірурги успішно прооперували жінку, яка була на межі життя і смерті.

Про це повідомляє інформаційний портал Захід нет.

Так, стало відомо, що у понеділок, 5 жовтня планували прооперувати 63-річну мешканку Перемишлянського району. Утім, судинним хірургам Львівської обласної клінічної лікарні довелося терміново змінити плани і оперувати у п’ятницю, 2 жовтня, бо до понеділка пацієнтка могла не дожити.

У неї настільки погіршилися життєві показники, що шанс вижити під час оперативного втручання лікарі оцінили в 1%. У мешканки Перемишлянського району діагностували доволі рідкісне захворювання – лейоміосаркому нижньої порожнистої вени, найбільшої венозної судини, яка постачає кров до серця.

Скріншот


Операція з видалення пухлини тривала сім годин і була надскладна. Пухлина перетиснула судини і зупинила кровотік до нирок, печінки, у пацієнтки виникла важка ниркова і печінкова недостатність.

Лікарі зазначили, що оперувати за таких умов – надто ризиковано, але іншого виходу не було. До операційної бригади увійшов відомий судинний хірург, професор Ігор Кобза, судинні хірурги Тарас Кобза, Юлія Мота, анестезіолог Роман Михальчук, анестезистка Ольга Ганас та операційна сестра Ольга Копитко.

«Пухлина повністю перекривала нижню порожнисту вену, перекрила обидві ниркові артерії, кров до нирок не йшла, тому виникла ниркова недостатність. Порушився відтік крові і у печінці. Пухлина піднімалася вверх, доходила майже до серця. Це злоякісна пухлина, яка здебільшого росте місцево, тобто, вона рідко дає метастази. У пацієнтки явних метастазів під час обстеження ми не виявили», – каже Ігор Кобза.

Судинні хірурги видалили найбільш уражені частини нижньої порожнистої вени, лівої ниркової вени і на їх місце поставили протез. Наразі все найважче вже залишилося позаду, жінка почувається значно краще.

У Львові хірурги обласної клінічної лікарні провели унікальну операцію.

У Львові хірурги обласної клінічної лікарні провели унікальну операцію #Свідок #НТН #новини

Geplaatst door Свідок op Donderdag 8 oktober 2020

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у маленького янголятка пухне голова, батьки благають про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.uа", маленьку українку атакував нещадний рак, прийомна мама благає про допомогу

Також, "Знай.uа" писав, що агресивний рак з'їдає 19-річну українку, дуже слабка