У селищі Нижні Сірогози під час пологів померла 36-річна породілля. Її новонароджену доньку врятувати теж не вдалося. Родичі породіллі зазначили, що вона не мала жодних патологій, а народжувала уже втретє. Тому вони вважають, що медики проявили службову недбалість.

Про це повідомляє ТСН.

Чоловік померлої Дмитро Бородай розповідає про суперечності у заявах лікарів та скаржиться на недбалий догляд за його жінкою Оксаною.

“Дали таблетку, а зараз заперечують, що вони нічого не давали. І до неї не підходили. А потім, коли вже кинулися, вона вже, видно, помирала”, — ділиться чоловік.

Вагітність у жінки минала нормально. Народжувала Оксана в райлікарні. У цей час Дмитро був на заробітках. Його мама відвезла Оксану до пологового і постійно була на звʼязку. Свекруха померлої Тетяна також розповідає про таблетку, яку дали породіллі.

“Вона мені написала: “Мені дали таблетку, я не можу розмовляти”. Я написала: “Для чого?”. Вона відповіла: “Не знаю”. Я кажу, Оксано, я не буду тебе турбувати, народиш — подзвониш”, - згадує жінка.

Скріншот


Але невістка так і не зателефонувала жінці, а за кілька годин Тетяні повідомили, що вона померла. Як згодом покаже розтин, від анафілактичного шоку на медпрепарат.

Лікарка, що приймала пологи, переконує: Оксані жодних препаратів для стимуляції не давали, а медики нічого в робочий час не святкували. Проте вона значила, що пологи були тяжкими.

“Жінка надійшла з передчасним злиттям навколоплідних вод. Сталася така ситуація — клінічно вузький таз, таке буває. Цей діагноз можна поставити тільки у пологах. Невідповідність розмірів тазу матері й голівки плоду”, — розповіла Тетяна Гладун, акушерка-гінекологиня Нижньосіоргозької районної лікарні.

І саме це найбільше обурило односельців. Вони не розуміють, як такий діагноз може бути в жінки, яка вже народила двох дітей.

Разом із мамою медики реанімували і немовля. Дівчинку доправили до обласної дитячої лікарні, але стан її був занадто тяжкий. Розтин показав тяжку асфіксію під час народження.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання медиками своїх обов’язків. До того ж про дві смерті правоохоронці дізналися не з лікарні, а з Інтернету — повідомлення селищної ради із висловленням співчуття родині загиблої і її дитини. Зараз тривають судово-медичні експертизи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадавши, під Кропивницьким копи виявили тисячу кущів лютої отрути.

Як повідомляв Знай. ua, в Одеській області випадково виявили плантацію конопель на 40 мільйонів.

Також Знай. ua писав, що розбився літак з півтонною "білого снігу", на суму $57 млн.