Ветеран з Львівщини здолав забіг Лондонського марафону.

Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

Так, стало відомо, що 28-річний ветеран Збройних сил України, учасник російсько-української війни, член національної збірної Invictus Games Віктор Легкодух 4 жовтня, здолав один з найпрестижніших світових забігів – 40-й Лондонський марафон.

Цьогоріч у зв’язку з пандемією коронавірусу взяти участь у марафоні можна було онлайн з будь-якого куточку світу, тож Віктор долав забіг у Києві на Трухановому острові. Ветеран АТО дистанцію у 42 кілометри здолав на візку, на якому пересувається після того, як отримав важке вогнепальне мінно-вибухове поранення у хребет.

Ветеран з Львівщини здолав забіг Лондонського марафону


“Про марафон я дізнався два тижні тому. Якраз перебував у Києві на навчально-тренувальних зборах з баскетболу на візках. З національною збірною готуємось до Invictus Games 2020 у Гаазі, які перенесли на наступний рік через карантин. Щодня в процесі підготовки ми долали в залі по 10-15 кілометрів, тож сил цільово готуватись до марафону не було”, – розповідає Віктор.

Впродовж марафону чоловіка підтримувала дружина Галина та команда національної збірної Ігор Нескорених. Незабаром з Лондона Віктору надішлють футболку та медаль фінішера.

“Це перший мій марафон. Ніколи раніше не долав дистанції цілеспрямовано на час, тому навіть не міг спрогнозувати, за скільки подолаю дистанцію. А це насправді доволі велика відстань – не всі люди відважуються пробігти такий марафон, а на візку тим паче – каже Віктор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадавши, окупанти на Донбасі наплювали на режим тиші і обстріляли Авдіївку і Водяне.

Як повідомляв Знай. ua, легендарний розвідник розкрив гірку правду про війну на Донбасі.

Також Знай. ua писав, що ветеран АТО пішов у Карпати і не бажає повертатися до людей