У львівській лікарні швидкої допомоги спеціалісти блоку панкреато-біліарної рентген-інтервенційної ендоскопії успішно вилікували пацієнтку з ускладненою формою хронічного панкреатиту. Львівські медики у 28-річної пацієнтки діагностували хронічний панкреатит із каменями у протоці підшлункової залози, передає портал Гал-нет.

Зазначається, що пацієнтка у різні медзаклади скаржилася на сильний біль у животі після прийому їжі. Там вона отримувала лише медикаменту терапію з короткотривалим ефектом. Але лікарі вирішили допомогти жінці та вилікувати її, тому фахівці лікарні швидкої допомоги взялися за малоінвазивне лікування.

Фото львівської лікарні швидкої допомоги


Інколи такі операції виконуються в декілька етапів: це залежить від кількості та розміру каменів. При цьому камінці спочатку роздроблюються на фрагменти під впливом ультразвуку або через мініатюрний ендоскоп, заведений прямо в підшлункову залозу.

Все це проходило під знеболюванням. Лікарі змогли позбавити жінку болю, яка страждала від цього з чотирьох років. Жінку виписали після триденного нагляду.

У лікарні також розповідають, що подібним ендоскопічним методами медики лікують також інші захворювання жовчовивідних проток та підшлункової залози.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Львівщині троє дітей наїлися отруєних грибів, сестра нагодувала замість борщу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополян душить моторошний сморід ночами, причина знайшлася в несподіваному місці

Також, "Знай.uа" писав, що картопля виявився небезпечний для здоров'я