Львівські медики заявили про появу невідомих раніше вірусів грипу на території України.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, львівські медики зазначили, що нові збудники грипу і відсутність імунітету можуть призвести до різкого росту захворюваності цієї осені. При тому, якщо додасться ще Covid-19, це може стати новим викликом.

Заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Олег Когут наголошує, що Україна фактично ще не зустрічалися в попередні роки зі збудниками грипу, які будуть в цьому епідемічному сезоні. Це, зокрема, грип Guangdong-Maonan (H1N1), Hong Kong (H3N2), це грип А, а також віруси групи B: Washington (Victoria) і Phuket (Yamagata). Крім Phuket, ми в останні роки з усіма іншими ще не мали справи.

Олег Когут


«Нас дійсно турбує ситуація з грипом. Як поведе себе коронавірус і як поведуть себе ті збудники, ніхто на сьогодні не скаже. Бо з коронавірусом в тій формі Covid-19 ми ще не стикалися. Ніхто і ніколи. Ні науковці, ні тим більше практики не можуть спрогнозувати. Але безумовно треба думати відносно захисту», – наголошує медик.

Олег Когут переконливо радить вакцинуватись ще перед поширенням ГРВІ. Оскільки вже із початком жовтня ми вступаємо в епідемічний період захворюваності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, киян попередили про нові правила роботи "швидкої".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський пообіцяв українцям вакцину від коронавірусу.

Також Знай. ua писав, що вакцина проти грипу та Covid - 19, Супрун розповіла про призначення та дію ліків.