На Львівщині 10-річна дитина приготувала власноруч зібрані гриби і потрапила до лікарні.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

Так, стало відомо, зо до Сколівської ЦРЛ у відділення анестезіології і інтенсивної терапії та педіатричне відділення госпіталізовано 3-х дітей 2010, 2014 та 2015 років народження з діагнозом отруєння грибами. Наразі стан хворих середньої важкості.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео


«Постраждали мешканці с. Верхня Рожанка Сколівського району, 27 вересня після збору грибів («голубіки») в сусідньому лісі, гриби були запечені на плиті старшою дитиною без попередньої термічної обробки (варіння) і спожиті», – зазначається у повідомленні.

Головне управління ДСНС України у Львівській області рекомендує дотримуватись правил збирання, приготування і вживання грибів. Перш за все, не варто купувати цей продукт на стихійних ринках і у місцях, що не призначені для його продажу. Збирайте і купуйте лише ті гриби, про які відомо, що вони їстівні.

Небезпечно вживати гриби, які виросли вздовж транспортних магістралей, на промислових пустирях, радіаційно та хімічно небезпечних зонах. Не порівнюйте їх із зображеннями у різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності. Не варто куштувати сирі гриби. Також слід суворо дотримуватися технології приготування та консервування грибів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що мешканка Херсона придбала в магазині мережі" Сита хата "твердий сир, на якому виявилася зовсім не" гурманська " цвіль.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у Запоріжжі померла жінка. Причиною смерті стало отруєння хімікатом.

Також Знай.uа писав, що на Буковині родина з двома дітьми потрапила до лікарні через отруєння грибами.