До 2024 року наповненість класів у школах має бути не більше 24-х учнів.

Про це під час дискусії на Тvoemisto.tv сказала керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Так, стало відомо, що у Львові мерія планує добудовувати школи, щоби сформувати класи по 24 учні.

«До 2024 року має бути наповненість – 24 дитини в класі, тому думаємо над добудовами шкіл. До прикладу, йдеться про школу №78 (на вул. Замарстинівській, 132а) та Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса», – розповіла Зоряна Довганик.

Школа, скріншот відео
Школа, скріншот відео


За її словами, у львівських школах збільшується кількість учнів, бо на навчання сюди їдуть школярі з інших районів області.

Варто нагадати, що з 1 вересня у Львові відкрилися усі 117 шкіл. Відповідно до нового Закону «Про повну загальну середню освіту», кількість учнів у класі не може бути меншою ніж 5 осіб (у сільській місцевості) і не може перевищувати 30. У початкових класах — максимум 24 школяра. Вимога стосується державних і комунальних закладів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Тернопільщині дітей до школи возять шкільні автобуси, але їхня робота не влаштовує батьків. Одна з мешканок Бережанського району Ірина Прийдун поскаржилася на якість обслуговування дітей.

Також Знай писав, що у Тернополі знову змінився колір карантинної зони-місто стало червоним. Таке рішення було прийнято під час позачергового засідання Держкомісії з ТЕБ і НС 24 вересня.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що учні однієї зі шкіл Тернопільщини зняли кліп, в якому подякували вчителям за дистанційну форму навчання під час жорсткого карантину.