"Він підкорив небо і там лишився назавжди" - так про свого сина Олега Козаченка говорить його матір. Бортовий авіаційний технік – один із 26-ти військових, які загинули в авіакатастрофі АН-26 під Чугуєвим.

Олегу Козаченко було 40 років. Дитинство своє він провів у Городні, потім пішов до армії і служив у військовій частині у Чугуєві. Згодом пішов навчатися на факультет комп’ютерних технологій. А понад 10 років тому пов’язав своє життя з авіацією.

Чоловік спочатку працював бортовим механіком, а потім – техніком. Лише за кілька днів до авіакатастрофи він телефонував мамі.

«Літак доставили нам 100-річний. Подертий такий і ми будемо на ньому курсантів вчити. Так, а куди курсантів на нього садити? Ти там парашут вдягай, якщо треба буде стрибати, то стрибнеш. Він сміється і говорить: «Як же я кину?»

За кілька тижнів, Олег Козаченко мав приїхати у село Стовпівка у відпустку до батьків. До пенсії чоловіку залишалося всього 3 роки.



«Завжди веселий, бадьорий, енергійний, повний сил і життя. Він завжди хотів літати», - згадує сестра Нонна Шкот.

Поховають Олега Козаченка у Харкові. Там в нього залишилась дружина і 8-ми річний син.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 людей.

Він підкорив небо і там лишився назавжди: історія Олега Козаченка, який загинув в авіакатастрофі під Чугуєвим

Він підкорив небо і там лишився назавжди: історія Олега Козаченка. Він один з 26 військових, які загинули в авіакатастрофі під Чугуєвим.

Geplaatst door Суспільне Чернігів op Maandag 28 september 2020

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Сім'ї загиблих під Харковом курсантів отримають компенсації-1,5 мільйона за життя

Як повідомляє портал «Знай.uа» 7-річна дочка загиблого під Харковом штурмана писала татові СМС за хвилини до трагедії: "ніби передчувала"

Також «Знай.uа " писав, що Курсант, який вижив в авіакатастрофі під Харковом, розкрив подробиці трагедії: "гасив товариша, що сумував"