24 вересня виповнюється 28 років українській акапельній формації “Піккардійська Терція”. Саме цього дня 1992-го відбувся їхній перший виступ. Тоді нікому не відомий гурт вперше виступив у Львівському національному університеті імені Івана Франка, передає gazeta.ua.

Зараз “Піккардійська Терція” має мільйони шанувальників, а всі сольні концерти відбуваються з аншлагами, незалежно від географії виступу.

Свій колектив музиканти назвали терміном, запозиченим у композитора Анатолія Кос-Анатольського – “пікардійська терція”, який означає мажорний зворот у фіналі музичного твору. Щоб відрізнятися від терміну, в назві подвоїли літеру “к”.

24 вересня 1992 року у Львові було створено акапельну формацію Піккардійська Терція. Фото: Галина Гузьо


Формація була першим творчим колективом зі Східної Європи, який запросили на міжнародний фестиваль акапельного співу Vokal Total у німецькому Мюнхені.

2014 року пісня “Гей, пливе кача…” у виконанні гурту “Піккардійська терція” лунала під час поховання Героїв Небесної сотні. Відтоді композиція стала символом прощання з Героями, які загинули в Україні під час військових дій.

«Сьогодні нам 28! 24 вересня 1992-го року відбувся наш перший публічний виступ – у Львові. Відтоді ми везли свою пісню усюди, де нас чекають: у мегаполіси, і в районні центри, за океан і в країни Азії… І робитимемо це й надалі! Політ нормальний!»,- зазначається на сторінці «Піккардійської терції» у ФБ.

Сьогодні в музичному портфоліо формації – твори 12 мовами світу. За їхніми піснями можна вивчати географію гастролей.

Сьогодні нам 28! 🔥 24 вересня 1992-го року відбувся наш перший публічний виступ - у Львові. Відтоді ми везли свою пісню...

Geplaatst door Піккардійська терція op Donderdag 24 september 2020

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Лукашенко почав війну проти Цоя: у Мінську затримали діджеїв за пісню ″Перемен″.

Як повідомляє портал «Знай.uа» 177 років тому вийшов перший "Кобзар": видання продавали за один срібний карбованець

Також Знай.ua писав, Цой живий? "Кіно" воскресне після 30 років тиші.