Львівські хірурги прооперували 13-річного мешканця Турківщини з вродженою кістою гортані.

Про це повідомляє інформаційний портал Zaxid.net.

Так, стало відомо, що у львівській обласній лікарні “ОХМАТДИТ” успішно прооперували 13-річного Юрія з Турківського району. Медики діагностували у підлітка надзвичайно рідкісну патологію – ларингоцелє, іншими словами, вроджену кісту гортані. Вона майже на 90% перекривала гортань, ускладнювала дихання і загрожувала життю хлопця. Варто зазначити, що за останні 20 років лікарі ОХМАТДИТу таке захворювання оперували вперше.

Хірургічна операція, фото Pxhere
Хірургічна операція, фото Pxhere


Це захворювання у підлітка виявили коли йому було 7 років. Тоді медики запропонували оперативне втручання, однак батьки від операції відмовилися. До лікарів вони звернулися лише тоді, коли сину стало важко дихати.

“Кіста росте повільно і хлопець звикав до того рівня дихання, яке у нього було. Коли він приїхав до лікарні, простір гортані у нього вже був перекритий майже на 90%. Кіста за розміром нагадувала велику аличу. Хлопець скаржився на утруднене дихання, сильну охриплість голосу, хропіння та утвір на шиї”, – пояснює завідувач відділення дитячої отоларингології ОХМАТДИТу Федір Юрочко.

За словами лікаря, така вроджена патологія у дітей є вкрай рідко. Забрати кісту отоларингологи вирішили через горло.Операція тривала майже годину. Уже наступного дня у Юрія суттєво поліпшилися дихання.

Напомним, что недоношенная девочка размером с ладошку нуждается в срочной операции - "Спасите Кирочку".

Как сообщал портал Знай.uа, днепровские хирурги вернули голос маленькой принцессе, это чудо: проснулась и позвала маму

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Также портал Знай.uа писал, что в Днепре тяжелобольного ребенка нашли в пустой и грязной квартире - пьяная мать "лечила" вазелином