З понеділка, 14 вересня, півсотні шкіл Львівської області перейдуть на дистанційну форму навчання. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Зазначається, що через посиленння карантинних заходів у двох районах області – Пустомитівському та Перемишлянському – вирішено заборонити відвідування середніх освітніх закладів.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, приріст захворюваності у зазначених районах перевищує межі дозволених, і цей факт є підставою для переходу регіону до «червоної зони». Він зазначив, що всі рішення комісія приймає на основі показників, поданих Лабораторним центром. Виконання цих рішень – обов’язкове.

Як саме та на якій платформі відбуватиметься дистанційне навчання школярів, вирішуватиме керівництво шкіл. У департаменті освіти і науки Львівської ОДА додають, що готувалися до чогось подібного впродовж всього літа.

«Вчителі проходили інтенсивну перепідготовку. Для цього було вишукано понад мільйон гривень і скеровано на відділи освіти ОТГ, міст і районів, аби по три вчителя з кожної школи таку підготовку пройшли, навчились працювати із безкоштовними платформами для віддаленого навчання. Цей досвід вони мають передати всьому колективу», – зазначили в департаменті освіти та науки, уточнивши, що на території Пустомитівського та Перемишлянського районів діють 53 школи.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав, що МОН хоче саджати вчителів: хто і за що може опинитися за ґратами.

Як повідомляв портал Знай.uа, виховательку дитячого садка застукали за мерзенним заняттям з дітьми: "Хапала за руки і смикала за волосся".

Також портал Знай.uа писав, що історія дівчинки "без дитинства" із Чернівців змусила українців ридати: "Гарує на городі та годує свиней, щоб врятувати паралізовану маму".